Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēdējo nedēļu laikā Covid-19 konstatēts vairāk nekā 420 izglītības iestādēs

Pēdējo divu nedēļu laikā Covid-19 konstatēts vairāk nekā 420 izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Kopš skrīninga sākšanas skolās augusta beigās atklāti 3866 pozitīvi Covid-19 gadījumi. No tiem lielākā daļa konstatēta bērniem vecumā no sešiem līdz 19 gadiem - 3123 gadījumi.

Pēdējo divu nedēļu laikā Covid-19 infekcija konstatēta vairāk nekā 420 izglītības iestādēs Latvijā.

VM atgādina, ka skolēni pēc mājas karantīnas klātienes mācības var atsākt ātrāk, ja ir saņemts negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Testu var veikt bez ārsta nosūtījuma, sākot ar septīto dienu kopš karantīnas sākuma. Ja testa rezultāts ir negatīvs, tad skolēns var atsākt mācības klātienē. Lai atgrieztos klātienes mācību procesā, vecākiem izglītības iestādē papildus negatīvam testa rezultātam nav nepieciešams iesniegt ārsta izziņu par to, ka bērns ir vesels.

Vienlaikus VM atgādina un aicina vecākiem saglabāt modrību un sekot līdzi bērna veselības stāvoklim. Gadījumā, ja arī Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs, taču bērnam ir elpceļu saslimšanas pazīmes, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāvienojas par tālāku rīcību un ārstēšanos.

Aktuālie dati liecina, ka 65% gadījumu no bērniem, kuriem skolas skrīningā bijis Covid-19 pozitīvs testa rezultāts, ir konstatēti saslimšanas simptomi. Tas nozīmē, ka vairāk nekā puse skolēnu joprojām turpina apmeklēt skolu, neskatoties uz saslimšanas pazīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas