Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pērkona negaisa ietekmē ap 10 000 Sadales tīkla klientu traucēta elektroapgāde

Pērkona negaisa ietekmē Latvijā reģistrēti vairāki elektrotīkla bojājumi - šodien ap plkst.12.30 elektroapgāde traucēta aptuveni 10 000 elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS Sadales tīkls klientu visā valsts teritorijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Dobeles pilsētā un novadā, Tukuma, Jelgavas un Rēzeknes novadā.

"Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk. Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgi gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā - visdrošāk ir patverties telpās.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai Latviju šodien sasniedzis pērkona negaiss ar krasam vēja brāzmām, atsevišķos rajonos ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krusu. Bojājumus elektrotīklā radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibens izlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi.

Līdz pat vēlam vakaram ir izsludināts oranžais pērkona negaisa brīdinājums valsts austrumu daļā un sarkanais brīdinājums valsts rietumos. "Sadales tīkls" seko līdzi LVĢMC prognozēm un strādā pastiprinātā režīmā, lai operatīvi novērstu elektroapgādes traucējumus. Situācija elektroapgādē var būt mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tiek reģistrēti atbilstoši negaisa pārvietošanās ceļam, tādēļ var būt situācijas, kad pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa bojājums citā elektrolīnijas posmā.

"Sadales tīkls" uzsver, ka negaisa laikā nav droši atrasties ārā, jo īpaši jāuzmanās gaisvadu elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā. Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari, vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Par šādām bīstamām situācijām nepieciešams ziņot "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot 112.

Aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi vietnē "www.sadalestikls.lv" pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem. Ja bojājums konkrētā adresē jau ir reģistrēts, tas nozīmē, ka speciālisti pie tā novēršanas jau strādā un tas atkārtoti nav jāpiesaka.

Bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas