Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pērkona negaisā visvairāk cietusi Vidzeme; arī piektdien saglabājas spēcīga negaisa risks

24.jūnija vakarā Latgales dienvidos plosījās pērkona negaiss, Dagdā vēja ātrums brāzmās sasniedza 25 metrus sekundē, bet lielāks negaiss vēlā vakarā un naktī uz 25.jūniju no Zemgales pārvietojās uz Vidzemi un tālāk uz Igauniju, liecina meteoroloģiskā informācija. Piektdien daudzviet Latvijā, galvenokārt centrālajos un austrumu novados, iespējams lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts centrālajā daļā bija izsludinājis sarkano brīdinājumu. Vairākās novērojumu stacijās tika reģistrēts ļoti liels nokrišņu daudzums - Bauskā 36 milimetri, Priekuļos 37 milimetri, Siguldā 41 milimetrs, Valkā 49 milimetri, Ogresgalā pat 69 milimetri, kas ir teju visa mēneša norma.

Vējš vietām lauza kokus un nodarīja citus postījumus. Zosēnos tika reģistrētas vēja brāzmas līdz 23 metriem sekundē.

Piektdienas rītā pērkona lietusgāzes ir Lietuvas austrumos un Baltkrievijā, tās var sasniegt arī Latvijas austrumu daļu.

Agrā rītā daudzviet Latvijas centrālajā daļā ir migla ar redzamību 200-900 metri. Gaisa temperatūra visā valstī +16..+20 grādi. Pūš lēns austrumu un dienvidu vējš. Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis.

Rīgā miglains rīts, gaisa temperatūra +19 grādi, pūš viegls dienvidu vējš. Spēcīgais pērkona negaiss ceturtdienas vakarā galvaspilsētai pagāja garām pa dienvidaustrumu pusi.

Negaisa mākoņu virzība saglabāsies no dienvidiem uz ziemeļiem. Dažviet iespējamas stipras lietusgāzes, liela krusa un vētra. Naktī uz sestdienu Austrumlatviju var šķērsot no dienvidiem nākoša negaisu sistēma.

Diennakts lielāko daļu pūtīs lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +21..+28 grādu robežās, valsts austrumu pierobežā iespējams karstāks laiks.

Rīgā ir iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš, gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1013-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,4 grādiem Ventspils ostā līdz +30,6 grādiem Daugavpilī. Gan Daugavpilī, gan Jēkabpilī, Madonā, Gulbenē un Rēzeknē tika pārspēts Jāņu dienas karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.jūnijā bija +41 grāds Balkānos un Itālijā. Baltkrievijā otro dienu pēc kārtas gaiss sakarsa līdz +37 grādiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas