Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pērn Berņa un Fiļa dibinātais fonds sabiedriskā labuma iniciatīvām atvēlējis 1,7 miljonus

Pērn labdarības fonds ABLV Charitable Foundation saņēmis ziedojumus 4 674 605 eiro apmērā, bet sabiedriskā labuma iniciatīvas atbalstījis 1,651 miljonu eiro apmērā, liecina fonda apkopotā informācija par 2017. gadā paveikto. Fonds darbojas piecās jomās - bērni un ģimene, laikmetīgā māksla, izglītība, pilsētvide un mecenātu projekti, kuru ietvaros kopā tiek īstenotas desmit programmas.

Finansējums tika izlietots dažādās sabiedriskā labuma iniciatīvās, piemēram, bērnu un ģimeņu atbalstam tika iztērēti 230 945 eiro, kas tika izlietoti, lai iegādātos dzirdes aparātus 40 Latvijas bērniem, atbalstītu 41 nometni 1440 bērniem Latvijā, kā arī sniegtu palīdzību deviņiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem bērniem.

Laikmetīgās mākslas atbalstam tika novirzīti 95 498 eiro, tostarp atbalstīti astoņi laikmetīgās mākslas izstāžu projekti. 100 435 eiro tika novirzīti izglītības jomai, tostarp izdotas kultūras publikācijas un atbalstīti astoņi laikmetīgās mākslas un kultūras izpratni veicinoši izglītības projekti.

Vislielākais finansējums jeb 1,102 miljoni eiro tika novirzīti pilsētvides attīstībai, tostarp tika atbalstīta bērnu rotaļu laukuma Labirints īstenošana pie Rīgas Doma, kā arī sasniegts Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pēdējais projekta realizācijas posms.

Fonda mecenātu projektos sadalīti 122 759 eiro, lai atbalstītu četras sabiedriskas un izglītojošas organizācijas.

Kā ziņots, ABLV Bank īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis tuvākajā nākotnē izlems, kāda būs labdarības fonda turpmākā darbība.

ABLV Charitable Foundation 2006. gadā nodibināja ABLV Bank lielākie akcionāri Bernis un Fiļs. Fonds darbojas kā galvenais ABLV Bank partneris labdarības jomā.

Bankas pārstāvji pirmdien arī paziņoja, ka šobrīd ir apturēta arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības iecere, ko bija plānots nodrošināt par privātiem līdzekļiem kā mecenātu Borisa un Ināras Teterevu un ABLV Charitable Foundation dāvanu Latvijas sabiedrībai valsts simtgadē.

Borisa un Ināras Teterevu fonda pārstāve Inga Vasiļjeva aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik projektēšanas stadijā esošā muzeja projekta turpmākās realizēšanas iespējas plānots apspriest nākamajā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejafonda padomes sēdē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
valstī viss ir lieliski, banku krīzes nav un ab/lv lividācijai būs pozitīva ietekme uz ekonomiku!!! © dana reizniece-ozola
Lat
L
Kad tiks uzsākts kriminālprocess par naudas atmazgāšanu? Bankas vadībai nav laiks laisties?
NAV VIENALGA
N
Bet to jau reņģēdāji neredz! Galvenais ir saukt - krievu nauda! Ja nebūtu melnā krievu piķa, tad LV nekas nenotiktu nedz projektēšanas, nedz būvniecības jomā! Eiropa mūs redz tikai kā vasaļvalsti ar knapi 2 miljoniem iedzīvotāju, kuri visi ir uzsēdināti uz "dāsno svensonu banku" kredītu adatas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas