Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn iedzīvotāju skaits Latvijā turpinājis samazināties; visdrūmākā situācija Latgalē

2017.gada sākumā Latvijā dzīvoja apmēram 1 950 000 iedzīvotāju, kas ir par 18 800 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par Latvijas iedzīvotāju skaita izmaiņām 2016.gadā.

Reģionu griezumā iedzīvotāju skaits gada laikā palielinājies tikai Rīgā, kur pērn dzīvoja par 1800 iedzīvotājiem vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums pērn aizvien bija Latgales reģionā, proti, par 6300 iedzīvotājiem jeb 2,3%.

Pēc CSP datiem, iedzīvotāju skaits pērn saruka arī visās Latvijas pilsētās, izņemot Rīgu. Visstraujāk iedzīvotāju skaits pērn samazinājies Rēzeknē, Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī, Jēkabpilī, bet vismazāk - Jelgavā.

Pērn tikai deviņos novados no 110 iedzīvotāju skaits pieaudzis, turklāt, izņemot Aknīstes novadu, tie visi ir Pierīgas reģiona novadi.

Top komentāri

Jonis
J
Tas tikai loģiski. Latvijā visa veida Ministrijas briest kā grūtnieces.
saule
s
Bet kāpēc foto no Tallinas ielas?
iz Liepājas
i
Liepājā nomira mečis , krievi kuri te palika bez darba un valsts valodas zināšanām , parāva praķi , jaunie krievi tikko dabū pilsonību , tā prom uz ienīsto jevropu, tā mēs te lēnām izčākstam , pilsētaa 90% speciālajā ekonomiskajā zonā , nodokļi minimizēti , pārtiekam no Rīgas uz izlīdzinošā fonda rēķina , seskis mums saimnieko 20 gadi i xren ņe dujet * tulkots: hrenā nepūš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas