Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pērn Krievijas lidmašīnas debesīs pie Baltijas identificētas 110 reižu

NATO gaisa patrulēšanas misijas iznīcinātāji, kas rotācijas kārtībā izvietoti Baltijas valstīs, pērn pacēlās gaisā 110 reižu, lai identificētu Krievijas militārās lidmašīnas, kas lidoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas robežas tuvumā, aģentūru BNS informēja Lietuvas Aizsardzības ministrijā.

NATO iznīcinātāju pilotiem, kas veic patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā, 2016.gads bijis mierīgāks nekā divi iepriekšējie gadi, tomēr aktivitāte bijusi augstāka nekā pirms Krievija 2014.gadā anektēja Ukrainas Krimas pussalu.

Lietuvas Aizsardzības ministrijas publiskotie dati liecina, ka NATO lidmašīnas 2015.gadā gaisā pacēlās ap 160 reižu, 2014.gadā bija 140 tādu gadījumu, bet 2013.gadā - 47.

Ceturtdien Nīderlande ar četriem iznīcinātājiem F-16 Fighting Falcon oficiāli pārņems patrulēšanas misiju no Zokņu aviobāzes Šauļu pievārtē. Vācijas kontingents turpinās misijas atbalsta sniegšanu no Emari bāzes Igaunijā.

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic kopš 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē. Pieaugot Krievijas militārajai aktivitātei reģionā, Baltijas valstis ir izteikušas vēlmi, lai NATO kontingenta iznīcinātājiem to teritorijās būtu tiesības krīzes gadījumā veikt kaujas uzdevumus.

Kopš 2004.gada patrulēšana tiek veikta no Zokņu aviobāzes Lietuvā, bet no 2014.gada atbalsta misija tiek veikta arī no Emari bāzes Igaunijā.

Top komentāri

Trollis JT
T
Ja nevarat panākt Kēnigsbergas atbrīvošanu no Krievijas , tad labāk paklusējiet, jo krievu lidmašīnas lidos uz turieni vairāk nekā 110 reizes gadā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas