Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn Latvijā nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 38 cilvēki

Pērn nelaimes gadījumos darbā bojā gāja 38 cilvēki, kas ir par 12 letāliem gadījumiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) apkopotie dati par notikušajiem nelaimes gadījumiem darbā 2016.gadā.

Kopumā pērn nelaimes gadījumos darbā cietuši 1849, tostarp 184 cilvēki cietuši smagi, bet 38 cilvēki gājuši bojā. Visvairāk jeb 850 cietušo bijuši Rīgā, Zemgalē cietuši 328 cilvēki, Vidzemē - 262, Kurzemē - 211, bet Latgalē - 198.

Kā liecina VDI dati, 556 cilvēki nelaimes gadījumos cietuši apstrādes rūpniecībā, tostarp 190 gadījumos nelaimes gadījums noticis koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, kā arī salmu un pīto izstrādājumu ražošanā, 90 gadījumi - pārtikas produktu ražošanā, 67 - gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas, bet 52 - nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā.

Tādā nozarē kā vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, automobiļu un motociklu remonts nelaimes gadījumos cietuši 238 cilvēki, transporta un uzglabāšanas nozarē - 230, būvniecībā - 148, turklāt 121 cietušais reģistrēts valsts pārvaldē un aizsardzībā, kā arī obligātajā sociālajā apdrošināšanā. Veselības un sociālajā aprūpe cietuši 116 cilvēki.

Visvairāk cietušo strādājuši uzņēmumos, kuros ir 500 un vairāk darbinieku, proti, šādos uzņēmumos cietuši 811 cilvēki, tostarp 46 cietuši smagi, bet vēl trīs gājuši bojā. Savukārt visvairāk darba vietā bojā gājušo bijis uzņēmumos, kuros strādā no sešiem līdz 49 cilvēkiem.

Kā liecina VDI sniegtā informācija, lielākajai daļai jeb 97% no cietušajiem bijusi ievadinstruktāža, turklāt 99% procentiem bijusi arī instruktāža darba vietā.

Visvairāk jeb 659 cietušie darbinieki strādājuši uzņēmumā mazāk nekā gadu, bet 539 no darbiniekiem uzņēmumā bija strādājuši no gada līdz trijiem. Vismazāk cietušo jeb tikai 57 bija tādi cilvēki, kas uzņēmumā nostrādājuši vairāk par 20 gadiem.

Vienlaikus 64% no cietušajiem bija vīrieši, no kuriem 35 bija gājuši bojā, bet 184 cietuši smagi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas