Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pērn Latvijā visvairāk mēģināts ievest viltotus apavus un medikamentus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde pērn visvairāk - 44% gadījumu - izņēmusi apavus ar viltotām preču zīmēm, aģentūrai LETA pavēstīja Patentu valdē.

Pērn izplatīti bija arī medikamentu viltojumi - 31% gadījumu, apģērbu viltojumi - 13% no kopējā izņemto viltojumu skaita, kā arī mobilo telefonu viltojumi, kas tika konstatēti 3,4% no atklātajiem gadījumiem. Savukārt atlikušos 9% veidoja somu, pulksteņu, parfimērijas un citu preču, kā arī emblēmu viltojumi.

Patentu valdē skaidroja, ka viltotāji aktīvi izmanto modernās informācijas tehnoloģijas un sociālos tīklus, kļūst aizvien labāk organizēti un finansēti, it sevišķi, pieaugot preču piegādes ātrumam, izmantojot tirdzniecības iespējas internetā.

VID Muitas pārvaldes statistika dati liecina, ka pērn, salīdzinot ar 2016.gadu, par 26 920 preču vienībām jeb 49,3% pieaudzis izņemto viltoto preču vienību skaits.

Lai Latvijas iestāžu pasākums cīņā pret intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem padarītu vēl efektīvākus, no šī gada 22.maija līdz 24.maijam Rīgā notiks seminārs Baltijas un Ziemeļvalstu tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem "Cīņa pret viltotām precēm, kas var apdraudēt cilvēku dzīvību un veselību vai citas indivīda intereses". To organizē Patentu valde sadarbībā ar Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO) un VID Muitas pārvaldi.

"Cīņa ar viltotu zīmolu produktiem un pirātisma izplatību Latvijā kļūst arvien aktuālāka, tādēļ ir svarīgi nodrošināt apstākļus informācijas un pieredzes apmaiņai starp viltojumu un pirātisma apkarošanā iesaistītajām pusēm. Legālas tirdzniecības attīstībā svarīga loma ir muitas un policijas dienestiem, kuri sadarbībā ar citām tirgu uzraugošajām publiskā sektora iestādēm ikdienas darbā veic risku mazinošos pasākumus un rūpējas par sabiedrības - patērētāju drošību," skaidroja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas