Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pētījums: Latvija 14. vietā pasaulē pēc angļu valodas prasmēm

Latvija starptautiskajā Angļu valodas prasmes indeksā ir 14.vietā, apsteidzot tādas valstis kā Šveici, Ungāriju, Dienvidkoreju, Japānu, Krieviju un vēl 44 citas, kurās angļu valoda nav viena no oficiālajām valsts valodām.

Šajā indeksā virs Latvijas, 13. vietā, ir Singapūra, bet Igaunija ierindota 8.vietā starp Beļģiju un Austriju. Lietuva 63 valstu topā nav tikusi, liecina pētījumā apkopotie dati.

Pirmajā vietā ir Dānija, kurai seko Nīderlande un Zviedrija, ceturtā vietā ir Somija, piektā Norvēģija, bet sestā ierindojas Polija. Visi indeksa rezultāti apskatāmi šeit – EF EPI 2014.

Angļu valodas prasmes indekss tiek veidots, izmantojot datus no valodas prasmes testiem internetā un pārbaudes darbiem, kas tiek uzdoti, lai iestātos angļu valodas studiju priekšmetos universitātēs visā pasaulē. 

Šī gada indeksu veido rezultāti no 750 000 cilvēkiem vecumā virs 18 gadiem, kuri 2013. gadā pildījuši angļu valodas prasmes pārbaudes testus. Rezultāti indeksā tiek apkopoti tikai tad, ja valstī ir vairāk par 400 testa pildītājiem. Ar to arī, iespējams, var skaidrot, kādēļ Lietuva nav starp šim 63 valstīm. Tas, cik latvieši ir pildījuši testu, gan nav zināms.

Igaunija indeksā kopš pagājušā gada ir zaudējusi četras pozīcijas, savukārt Latvija ir pakāpusies par vienu vietu.

Pētījumā secinājumos norādīts, ka pasaulē kopumā angļu valodas prasmes pieaug un sievietes pārvalda angļu valodu labāk nekā vīrieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas