Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pētījums: Sievietēm finansiālās prasības ir zemākas nekā vīriešiem

Gan Eiropas Savienībā, gan Latvijā tiek diskutēts un spriests, ka būtu jāmazina nevienlīdzība sieviešu un vīriešu atalgojumā (sievietēm tas ir zemāks nekā vīriešiem).  Jaunākais DNB Latvijas barometra pētījums apliecina, ka ne tikai atalgojums, bet arī Latvijas sieviešu prasības pēc „cilvēka cienīga” atalgojuma ir zemākas nekā vīriešiem.

Jautājumā par to, cik lieliem jābūt ienākumiem, lai varētu normāli dzīvot, sievietes nereti atzīmējušas mazākas naudas summas nekā vīrieši, un tās nepārsniedz 1000 latu uz cilvēku. Vīrieši šo robežu pārsniedz daudz biežāk – to, ka normālai dzīvei vajadzētu saņemt algu, kas lielāka par 1000 latiem, minējuši 12% aptaujāto vīriešu, bet sieviešu vidū šāda atbilde saņemta vien no 6% respondentu. 

Turklāt, salīdzinot vīriešu un sieviešu atbildes jautājumā par to, cik lieli ienākumi būtu nepieciešami, lai varētu īstenot visus savus sapņus, sievietes līdzīgi kā iepriekšējā jautājumā arī atzīmējušas mazākas naudas summas. Ar 1000 latiem mēnesī savu sapņu īstenošanai pietiktu 55% aptaujāto sieviešu un 43% vīriešu, 1001-2000 latu robežās iekļautos 29% vīriešu un 25% sieviešu, bet ne mazāk par 2000 latiem savu sapņu piepildījumam nepieciešams 22% vīriešu un 16% sieviešu. 

Interesanti, ka, vaicājot, kādiem ieņēmumiem būtu jābūt ģimenē ar trim bērniem, lai varētu pienācīgi iztikt, vīriešu un sieviešu domas lielākoties sakrīt. 40-43% respondentu abās grupās uzskata, ka nepieciešama summa robežās no 501 līdz 1000 latiem, bet 40% - ka summa no 1001 līdz 2000 latiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas