Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieaug gaidīšanas laiks uz Covid-19 testa veikšanu

Augstā pieprasījuma dēļ pieaudzis gaidīšanas laiks uz jaunā koronavīrusa izraisītas slimības Covis-19 testa veikšanu, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Gaidīšanas laiks pieaudzis, jo caur repatriāciju Latvijā atgriežas daudz cilvēku no Covid-19 skartajām valstīm un jebkuram no ārzemēm ieceļojošajam cilvēkam tiks veikts tests.

Tāpat ir novērotas tendences, ka cilvēki bieži vien pārspīlē savus simptomus, taču ir arī tādi, kuri rezervē laiku testa veikšanai, bet neierodas veikt, kā arī nepaziņo par savu neierašanos.

"Pašlaik gaidīšanas laiks uz testu Rīgā ir aptuveni 24 stundas, un reģionos, kur pie katra cilvēka individuāli dodas Centrālā laboratorija, ir vēl ilgāks. Pieprasījums ir ļoti liels, un, lai analīzes varētu paņemt tiem, kuriem tas visvairāk vajadzīgs. Tāpēc es aicinu visiem būt ļoti atbildīgiem," sacīja Cipule.

Cipule piebilda, ka plānots NMPD darbam pieslēgt brīvprātīgos, kuriem noteikti ir jābūt medicīniskai izglītībai, bet pagaidām nav zināms, kādu darbu veikšanai brīvprātīgos varētu piesaistīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas