Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Aizvadītās nedēļas gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa rezultāti turpina uzrādīt Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu - pēdējā nedēļā laboratoriski apstiprināti 329 Covid-19 gadījumi, bet nedēļu iepriekš - 270 gadījumi. Kopumā veikti 962 laboratoriskie testi uz "SARS-CoV-2" vīrusa klātbūtni.

Stacionāros ar smagu slimības gaitu bija 12 pacienti, bet nedēļu iepriekš - deviņi.

Turpina pieaugt arī nāves gadījumu skaits, sasniedzot 23 mirušos nedēļā, kamēr nedēļu iepriekš nomira 18 ar Covid-19 inficēti cilvēki. Mirušie bijuši vecumā jau no 30 gadiem. Vismaz sešos gadījumos pamata diagnozes bija Covid-19, bet saslimšana ar Covid-19 bieži būtiski saasinājusi arī jau esošas hroniskās slimības, kuru dēļ nepieciešama hospitalizācija un var iestāties nāve.

Savukārt gripas izplatības intensitāte Latvijā saglabājas zema, tomēr vērojams neliels pieaugums. Pagājušajā nedēļā monitoringā iesaistīto ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 13 saslimšanas gadījumi, kad gripas diagnoze bija noteikta, balstoties uz tipisku klīnisko ainu. Nedēļu iepriekš tie bija 17 gadījumi, bet divas nedēļas iepriekš - 19 klīniskie gripas gadījumi. Gadījumi reģistrēti Ventspilī, Daugavpilī, Jēkabpils novadā un Rīgā.

Pagājušajā nedēļā gripas gadījumi reģistrēti visās vecuma grupās, tomēr augstākā saslimstība reģistrēta 0-4 gadu vecuma grupā.

Lielākajā daļā Eiropas Savienības/Eiropas ekonomiskās zonas (ES/EEZ) valstīs gripas izplatība saglabājās līdzīgā līmenī, kāds tika novērots tajā pašā periodā pagājušajā gadā. ES/EEZ līmenī Covid-19 pozitīvo testu īpatsvars 19% apmērā, salīdzinoši gripas pozitīvo testu īpatsvars saglabājās zem 3% vai zem tā.

SPKC uzsver - lai mazinātu smagas saslimšanas un nāves risku, vakcinācija pret sezonālo gripu un Covid-19 ieteicama ikvienam, tomēr īpaši rekomendēta cilvēkiem, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām bieži norit smagā formā un kuriem ir augsts komplikāciju risks.

Šajā sezonā pret gripu ar valsts apmaksāto vakcīnu ir vakcinējušies vairāk nekā 95 000 iedzīvotāju, bet pret Covid-19 vakcinējušies vien ap 25 000 iedzīvotāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas