Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piecās novērojumu stacijās labots 23.jūlija karstuma rekords

Pirmdien, gaisa temperatūrai valsts lielākajā daļā paaugstinoties līdz +27..+30 grādiem, piecās meteoroloģisko novērojumu stacijās pārspēts 23.jūlija karstuma rekords.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopoto informāciju Rūjienā un Bauskā, termometra stabiņam pakāpjoties attiecīgi līdz +29,6 un +30,1 grādam, labots 2010.gada maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Jelgavas novērojumu stacijā gaiss pirmdien sakarsa līdz +29,5 grādiem, tādējādi pārspējot 1992.gada 23.jūlija temperatūras rekordu. Par grāda desmitdaļu zemāka gaisa temperatūra reģistrēta Saldū, kur labots 1997.gada rekords.

Savukārt Stendes novērojumu stacijā maksimālā gaisa temperatūra pirmdien sasniedza +29 grādus, un iepriekšējais karstākais 23.jūlijs Stendē bija tālajā 1925.gadā.

Šī datuma nacionālais karstuma rekords ir 2010.gadā Rēzeknē reģistrētie +32,2 grādi.

Pirmdien Latvijas austrumu novados daudzviet uzlija, vietām lija stipri un ducināja pērkons, bet pārējā valstī laiks bija sauss un pārsvarā saulains.

Pagājušajā nedēļā četrās dienās vietām Latvija krita attiecīgā datuma karstuma rekords, kopumā tika pārspēti 11 rekordi. Šā gada aprīlī un maijā Latvijā tika laboti attiecīgi 39 un 29 siltuma rekordi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas