Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Piedalies velomodes fotokonkursā un laimē dāvanu karti no Gandrs!

Laikraksta Diena pielikums VeloDiena sadarbībā ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību (Veloriga.lv un Divritenis.lv) un tūrisma un aktīvās atpūtas preču veikalu Gandrs izsludina velomodes fotokonkursu. Lai atspoguļotu pilsētas velomodes un tendenču dažādību, e-pastā [email protected] gaidīsim bildes, kurās velobraucējas ir redzamas pilsētvidē. Fotogrāfijām jābūt tapušām šogad Latvijā.

Tās tiks publicētas portālā Diena.lv, labākā foto autoram tiks lielā balva no veikala Gandrs - 50 eiro vērta dāvanu karte!

Fotogrāfijas konkursam gaidīsim līdz 22.augustam, uzvarētājs tiks paziņots 27.augustā.  

Divritenis Latvijā strauji kļūst populārs ne tikai kā lētākais pārvietošanās līdzeklis, bet arī aktīva, veselīga, videi draudzīga dzīvesveida apliecinājums un arī kā stila aksesuārs.

Jau pirms vairākiem gadiem par vienu no populārākajiem velobraucēju elegances apliecinājuma pasākumiem izvērtās veloziedu parādes. Tās pulcēja braucējas krāšņos tērpos, ar ziediem rotātiem velosipēdiem. Velosipēdista stils (gan ar retro pieskaņu) tiek akcentēts arī gadskārtējos Tvīda braucienos. Reklāmās, veikalu skatlogos, žurnālu katalogos un televizoru ekrānos arvien vairāk manāmas dāmas, kas, plīvojošiem matiem, krāšņiem svārkiem un tiem pieskaņotām blūzēm ikdienas gaitās dodas tieši ar velosipēdu. Tēma ir aktuāla arī Latvijas ekonomikā - pateicoties dāmu lieliskajai gaumes izjūtai, arvien vairāk tiek iepirkti atbilstošu krāsu un stila velosipēdiem paredzēti aksesuāri un apģērbs. Tirgum pielāgojušies arī uzņēmēji, jūtot pieprasījuma pieaugumu pēc stilīga velobraucēju apģērba un divriteņu aprīkojuma.

"Cik dažāda ir pilsēta, tik dažādas esam mēs, velobraucējas, pilsētvidē. Statistikas dati liecina, ka riteņbraucēju skaits ielās pieaug ar katru sezonu. Īpašs prieks par daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras izrotā ikdienu pilsētā, pārvietojoties ar divriteņiem. Velosipēdu klāsts ir kļuvis ļoti plašs, tas ļauj katrai braucējai izvēlēties savam stilam piemērotāko braukšanas līdzekli - klasisku pilsētas velosipēdu, tūrisma velosipēdu vai velosipēdu ar fiksētu ātrumu rumbu," pauž Ilze Karahona, SIA Gandrs mārketinga vadītāja.

Agrāk pārvietošanās ar velosipēdu vairāk asociējās ar sportisko stilu, taču Latvijas Riteņbraucēju apvienība un citi riteņbraukšanas entuziasti daudzu gadu gaitā ir popularizējuši divriteni kā ikdienas pārvietošanās līdzekli. Un tas ir devis rezultātus. Pieaudzis riteņbraucēju skaits, daudz brīvāka, radošāka kļuvusi attieksme pret to ģērbšanās stilu - sievietes vairs nevairās braukt ar divriteni kleitās, vīrieši - uzvalkos. Arī biedrības organizētās braucēju ikgadējās skaitīšanas dati liecina, ka nu jau parasts velosipēdists izskatā neko daudz neatšķiras no sabiedriskā transporta izmantotāja, gājēja vai autobraucēja. Dažkārt ir pat stilīgāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas