Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieminot bijušo ārlietu ministru Georgu Andrejevu

Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību bijušā ārlietu ministra, diplomāta un ārsta Georga Andrejeva tuviniekiem un draugiem, viņu mūžībā pavadot. No dzīves šķīries izcils diplomāts, politiķis un sabiedriskais darbinieks, erudīts mediķis un lielisks cilvēks.

Georgs Andrejevs no 1992. gada līdz 1994. gadam bija Latvijas Republikas ārlietu ministrs. Laikā no 1995. līdz 1998. gadam viņš pildīja Latvijas vēstnieka Kanādā pienākumus, savukārt no 1998. līdz 2004. gadam pārstāvēja Latvijas intereses Eiropas Padomē. 2004. gadā politiķis tika ievēlēts Eiropas Parlamentā un atzīts par Eiropas Gada cilvēku Latvijā. 

Būdams Latvijas PSR Augstākās Padomes deputāts, vēsturiskajā 1990. gada 4. maijā Georgs Andrejevs balsoja par deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.”  

Godinot un dziļā pateicībā atceroties Georga Andrejeva piemiņu un ieguldījumu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā un ārlietu dienesta nostiprināšanā, Ārlietu ministrija atvērs līdzjūtību grāmatu.

Ārlietu ministrijā līdzjūtību grāmata būs pieejama otrdien, 19. jūlijā, no pulksten 14.00 līdz 16.00 un trešdien, 20. jūlijā, no pulksten 9.00 līdz 12.00.

Iepriekš lūdzam pieteikties, zvanot pa tālruni 67016146. Tālrunis pieejams arī jautājumu gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas