Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piena nozarei nākamgad varētu novirzīt papildu septiņus miljonus eiro

Nākamajā gadā Zemkopības ministrija (ZM) krīzes situācijā esošajai piena nozarei plāno valsts atbalsta veidā novirzīt papildu septiņus miljonus eiro, paredz valdības apstiprinātais plāns par atbalstāmajām jaunajām politikas iniciatīvām (JPI).

Turklāt plāns paredz, ka septiņu miljonu eiro atbalsts varētu tikt izmaksāts arī 2018.gadā un 2019.gadā, līdz ar to trīs gadu laikā piena ražotāji papildus atbalstā varētu saņemt kopumā 21 miljonu eiro.

Kā ziņots, piena nozari otro gadu skar krīze, kas radusies pēc kvotu atcelšanas un Krievijas embargo noteikšanas. Šovasar iepirkuma cena varētu pazemināties līdz 12 centiem par vienu kilogramu piena, līdz ar to daudzas piensaimniecības likvidē govis vai pārprofilē darbību. Sarežģītajā situācijā piensaimniecības dažādu atbalstu veidā jau saņēmušas vairāk nekā 56 miljonus eiro, kam sekos EK jūlijā piešķirtie vēl 9,7 miljoni eiro, par kuru sadales kritērijiem būs zināms septembra nogalē.

Jau vēstīts, ka nākamgad prioritārajiem pasākumiem no valsts budžeta plānots novirzīt kopumā 102,6 miljonus eiro.

Pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) vadītās darba grupas budžeta sagatavošanai diskusijām par JPI un citiem prioritārajiem pasākumiem tika sagatavoti priekšlikumi ministrijām un citām centrālajām valsts pārvaldes iestādēm kopumā atbalstīt finansējumu JPI un citiem prioritārajiem pasākumiem 102,6 miljonu eiro apmērā 2017.gadam, 115,5 miljonu eiro apmērā 2018.gadam un 111,9 miljonu eiro apmērā 2019.gadam.

Tai skaitā neatkarīgajām institūcijām paredzēts atbalstīt finansējumu JPI un citiem prioritārajiem pasākumiem 8,2 miljonu eiro apmērā 2017.gadam, 13,5 miljonu eiro apmērā 2018.gadam un 13,7 miljonu eiro apmērā 2019.gadam.

Finanšu ministre pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka budžeta galvenās prioritātes - iekšējā drošība, veselība, izglītība, valsts simtgade - ir lielā mērā apmierinātas. Taču līdz šai ceturtdienai ministriem jāsagatavo priekšlikumi par izdevumu samazināšanu vai ieņēmumu palielināšanu, lai lemtu par papildu atbalstu citām svarīgām jomām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas