Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pilnībā atvērt satiksmei Deglava tiltu varētu maija vidū

Deglava tiltu pilnībā atvērt satiksmei varētu no maija vidus, piektdien preses konferencē pieļāva Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), izvērtējot tam iesniegto informāciju, sestdien, 4.maijā, plāno atvērt Deglava ielas satiksmes pārvadu tikai sabiedriskā un operatīvā transporta kustībai.

BVKB pieņēmusi lēmumu atļaut pašvaldības SIA Rīgas satiksme sabiedriskā transporta un operatīvā transporta kustību pa tiltu, bet ievērojot braukšanas ātruma ierobežojumu līdz 20 kilometriem stundā un attāluma intervālu starp transportlīdzekļiem vismaz 30 metri. Satiksme pa tiltu nebūs atvērta citam sabiedriskajam transportam, piemēram, taksometriem un mikroautobusiem.

BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme piektdien žurnālistiem stāstīja, ka tilta pilnīgai atvēršanai satiksmei nepieciešams nostiprināt tā konstrukcijas, bet līdz tam būvdarbu veicējam jāizstrādā darbu veikšanas projekts un jāsaņem BVKB atļauja nostiprināšanas darbu veikšanai.

"Es gribētu domāt, ka šie ierobežojumi būs īslaicīgi, ja operatīvi tiks risināts jautājums par konstrukciju nostiprināšanu," pauda BVKB eksperts.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis piebilda, ka situācija nebūtu novesta līdz tilta slēgšanai, ja atbildīgās personas Rīgas domē būtu savlaicīgi sagatavojušas nepieciešamos dokumentus. "Ja tas būtu izdarīts atbilstoši likuma prasībām, mēs šeit nesēdētu," pauda Ķuzis.

Tāpat Valsts policijas priekšnieks atzina, ka, atverot tiltu sabiedriskajam un operatīvajam transportam, Deglava tiltu joprojām uzraudzīs Valsts policijas ekipāžas.

Burovs informēja, ka puses ir panākušas kompromisu par tilta atvēršanu Rīgas satiksmes sabiedriskajam transportam. Tāpat viņš stāstīja, ka ir rīkojis sapulci ar Rīgas domes Satiksmes departamentu un pārējiem Deglava tilta atjaunošanas projektā iesaistītajiem, bet neesot saņēmis konkrētas atbildes.

"No šodienas šim procesam pieslēdzos ar visu atbildību. Patlaban sagaidu konstruktīvu rīcību no visiem procesā iesaistītajiem. Viņiem ir dotas dažas stundas, lai vakara pusē otrā sapulcē prezentētu savu redzējumu. Projekta autoriem steidzami jāsagatavo risinājumi, lai ātri varētu atvērt tiltu satiksmei," informēja Burovs.

Vaicāti, kad Deglava tiltu satiksmei varētu atvērt pilnībā, Demme sacīja, ka tehniski tas neprasītu daudz laika, bet ir jāatrod risinājums tilta konstrukciju nostiprināšanai. Savukārt Burovs piebilda, ka viss būs atkarīgs no projektētāju piedāvātā risinājuma konstrukciju nostiprināšanai, tomēr Rīgas mēra pienākumu izpildītājs vēlētos tiltu pilnībā atvērt no 13.maija. "Līdz šim datumam vajadzētu ne tikai izdomāt, ne tikai uzrakstīt, bet arī izpildīt piedāvāto risinājumu," uzsvēra Burovs.

Runājot par iespējamajiem risinājumiem Deglava tilta konstrukciju stiprināšanai, Burovs minēja koka stiprinājumus, bet šāds priekšlikums iepriekš ticis kritizēts, tāpēc viņš līdz vakaram sagaidīs projekta vadības priekšlikumus situācijas risinājumam.

Jau ziņots, ka 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā.

Kā paziņoja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Top komentāri

Vienas partijas reklāmšovs
V
Cik tomēr kretīniski mēs varam būt viens pret otru, kad sagribās izrādīt varu vai pademonstrēt sevi sabiedrībai
Idiots
I
Lai nebūtu jāatzīst, ka visa tā tilta slēgšana bija kretīnisks stulbums, tagad tie idioti noteiks ierobežojumus vieglajiem, lai gan tam nemaz nav nekāda tehniska pamata.
Gregs
G
Jā, stulba padarīšana. Ja KPVLV Ģirgens domā, ka tagad partijai pieaugs atbalsts, tad viņš dziļi maldās. RD jau nebija dumja, lai riskētu ar katastrofu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas