Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pirmā Getliņu tomātu raža būs pieejama jau decembra sākumā

Atkritumu apsaimniekotāja SIA Getliņi Eko pirmā audzēto tomātu raža būs pieejama decembra sākumā, informēja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Viņa norādīja, ka tomāti patlaban jau sākuši krāsoties, bet gatavi vēl neesot. Plānots, ka tirdzniecībā tie varētu nonākt nedēļā, kas sākas ar 10.decembri. Pirmā tomātu izsole paredzēta jau 30.novembrī, kad tomāti jau varētu būt nogatavojušies, lai tos uzreiz var pārdot vairumtirgotājam.

Uzņēmuma pārstāve arī uzsvēra, ka šī būšot pirmā reize, kad Latvijā audzētu tomātu jaunā raža tirdzniecībā nonāk decembrī. Jaunā tomātu sezona varētu ilgt no decembra līdz 2013.gada augustam. Plānotais ražas apjoms varētu būt vidēji 4,5 tonnas nedēļā.

Jau ziņots, ka Getliņi Eko siltumnīcā audzēto tomātu raža jaunajā sezonā varētu sasniegt 120 tonnas. Pērn tomātu raža sasniedza 57 tonnas.

Kā ziņots, Getliņi Eko siltumnīcu atklāja pērn augustā un tajā 3625 kvadrātmetru platībā līdzās zemenēm tiek audzēti lielaugļu oranžie tomāti un nokarenie ziedi podiņos. Getliņi Eko plāno paplašināt siltumnīcu piedāvājumu, uzbūvējot otru siltumnīcu, kuras platība būs aptuveni 7300 kvadrātmetru.

Rīgas domei un Stopiņu novadam piederošais atkritumu poligons Getliņi Eko turpina izvērst ar atkritumu apsaimniekošanu tieši nesaistīto darbību. Getliņi jau kļuvuši slaveni ar oranžo tomātu audzēšanu siltumnīcās, tiek audzētas arī puķes, bet vasarā kā dabīgie zālespļāvēji poligonā tiek izmantotas aitas.

SIA Getliņi Eko apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 7,53 miljonus latu. Tas ir par 11,6% vairāk nekā 2010.gadā, kad kompānijas apgrozījums bija 6,74 miljoni latu. Getliņu Eko peļņa sarukusi par 19,4% - no 989 003 latiem 2010.gadā līdz 797 170 latiem 2011.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas