Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmajā pusgadā Pasažieru vilciena peļņa sarukusi par 21%

Šā gada pirmajā pusgadā AS Pasažieru vilciens (PV) nopelnīja 526 129 eiro jeb par 21% mazāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, liecina pārskats par 2018.gada pirmo pusgadu.

2017.gada pirmajā pusgadā PV nopelnīja 637 337 eiro.

Tajā pašā laikā par 4,5% audzis uzņēmuma apgrozījums - no 32,57 miljoniem eiro 2017.gada pirmajā pusgadā līdz 34,04 miljoniem eiro šogad.

Šā gada pirmajā pusgadā PV pakalpojumus izmantojuši 8,63 miljoni pasažieru, kas ir par aptuveni 4% vairāk nekā līdzvērtīgā laika posmā 2017.gadā. Kopējie ieņēmumi no biļešu tirdzniecības šā gada pirmajā pusgadā bija 9,43 miljoni eiro, kas ir par aptuveni 5% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, kad ieņēmumi bija 8,96 miljoni eiro.

Uzņēmumā pārvadāto pasažieru skaita pieaugumu skaidroja ar dažādām PV aktivitātēm un realizētiem stratēģiskajiem projektiem, tai skaitā zonu tarifa ieviešanu, dīzeļvilcienu modernizāciju, piedāvāto iespēju pasažieriem iegādāties vilcienu biļetes internetā un mobilajā lietotnē, kā arī labvēlīgiem laikapstākļiem gada otrajā ceturksnī.

PV biļešu tirdzniecības sistēma šā gada jūnijā reģistrēja 500 000 e-biļeti. Patlaban gandrīz 5% pasažieru braukšanas biļeti izvēlas iegādāties elektroniski, uzņēmuma mājaslapā internetā vai mobilajā lietotnē.

Vilcienu precizitāte saglabājas augstā līmenī - no 41 335 veiktajiem reisiem 99,23% šī gada pirmajā pusgadā ir izpildīti savlaicīgi.

Pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai ikdienā tiek izmantoti 23 elektrovilcienu sastāvi un 18 dīzeļvilcienu sastāvi.

PV 2015.gada septembrī sāka jaunu elektrovilcienu iepirkumu, un tā otrajā kārtā dalību turpina četri pretendenti - Patentes Talgo S.L, Stadler Polska Sp. z.o.o., Construcciones y AuxiliardeFerrocarriles S.A. un Škoda Vagonka. Šobrīd ir noslēgusies tehnisko piedāvājumu izskatīšana un pārrunas par līguma noteikumiem. Šā gada augusta sākumā visi četri pretendenti iesniedza savus finanšu piedāvājumus elektrovilcienu piegādei, un šobrīd notiek finanšu piedāvājumu izvērtēšana.

PV mērķis ir noslēgt līgumu par elektrovilcienu piegādi 2018.gada laikā. Līdztekus jauno elektrovilcienu iepirkumam norit darbs ar starptautiskajām finanšu institūcijām, lai nodrošinātu finansējuma piesaisti elektrovilcienu iegādei. Vienlaikus tiek strādāts ar Valsts kasi un vietējām bankām, lai varētu piesaistīt pēc iespējas izdevīgāku finansējumu elektrovilcienu iegādei.

Pasažieru vilciens ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no Latvijas dzelzceļa veiktajām funkcijām. Iepriekš Pasažieru vilciens 100% bija Latvijas dzelzceļa meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas