Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pirmajā pusgadā trūcīgām ģimenēm izdalīti gandrīz 170 000 pārtikas preču paku

Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalstu pirmajā pusgadā izdalījusi 169 515 pārtikas preču pakas un nodrošinājusi 158 070 gatavās maltītes, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Linda Jansone.

Tāpat ģimenēm ar bērniem izdalītas 25 826 higiēnas un saimniecības preču pakas, 4338 mācību piederumu pakas, savukārt ģimenes ar zīdaiņiem un maziem bērniem papildus saņēmušas 3279 pārtikas un 2029 higiēnas preču pakas.

Pēc Jansones paustā, Eiropas Atbalsta fonds vistrūcīgākajām personām pirmajā pusgadā aktīvi turpināja atbalsta sniegšanu trūcīgām un krīzes situācijā esošām ģimenēm, gan izsniedzot pārtikas preču, higiēnas, saimniecības preču un mācību piederumu pakas, gan nodrošinot maltītes, gan organizējot izglītojošus pasākumus un sniedzot dažāda veida konsultācijas.

No 2017.gada janvāra visā Latvijas teritorijā tika sākta papildu trīs veidu pārtikas preču paku izdale - zīdaiņiem un maziem bērniem vecumā no septiņiem līdz 24 mēnešiem. Savukārt no marta ģimenes ar zīdaiņiem un maziem bērniem līdz divu gadu vecumam var saņemt četru veidu higiēnas preču pakas.

Jansone norāda, ka fonda pārtikas un pamata materiālās palīdzības atbalsts ir atvieglojis vistrūcīgāko iedzīvotāju un mājsaimniecību budžeta slogu. Liela nozīme šajos sešos mēnešos bijusi arī izzinošu un praktisku pasākumu organizēšanai - norisinājušies vairāk nekā 700 pasākumi, kuros piedalījās 5190 dalībnieki, viņa teica. Papildpasākumi sniedz cilvēkiem atbalstu praktisko iemaņu attīstībai. To galvenās tēmas bija veselības veicināšana, dzīves prasmju pilnveidošana un nodarbinātības paaugstināšana. Organizētas arī sportiskās un brīvā laika pavadīšanas aktivitātes, kā arī jurista, sociālā pedagoga, psihoterapeita un psihologa konsultācijas.

LM norāda, ka pasākumi par veselības tēmām ir šī pusgada apmeklētākie, piesaistot 1205 dalībniekus. Savukārt pasākumus par ēst gatavošanu un uzturu apmeklējuši 1147 dalībnieki. Partnerorganizācijas piedāvāja praktisko dzīves iemaņu apguvi, veicinot cilvēku pašizaugsmi un attīstību - jauno māmiņu skoliņa, drošība uz ceļa, pozitīvas audzināšanas metodes ģimenē, dārza kopšana, mājas uzkopšanas vienkāršākie palīglīdzekļi un citas iemaņas. Ņemot vērā šī gada papildu atbalstu mazuļiem, partnerorganizācijas organizēja papildpasākumus arī ģimenēm ar bērniem.

LM ar Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām palīdzību nodrošina papildu atbalstu trūcīgiem un krīzes situācijā nonākušiem cilvēkiem, īpaši rūpējoties par ģimenēm ar bērniem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas