Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pirmdien konstatēti 10 mēģinājumi no Krievijas ievest vai izvest sankcijām pakļautas preces

Pirmdien līdz plkst.17 Latvijā desmit gadījumos liegta konkrētu sankcijām pakļauto preču ievešana vai izvešana no Krievijas Eiropas Savienības (ES), aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Kā ziņots, svētdien beidzās pārejas periods, kurā bija iespējams importēt ES zināmas sankcijām pakļautas preces vai eksportēt tās uz Krieviju saskaņā ar agrāk noslēgtiem līgumiem.

Augstkalne-Jaunbērziņa norādīja, ka septiņos gadījumos uz Krieviju uzņēmēji vēlējās eksportēt centrālapkures daļas, caurplūdes un termokumulācijas ūdenssildītājus, mākslīgos desu apvalkus, deko papīru, krāsošanas sistēmu un krāsvielas. Pārsvarā noraidītas citu ES dalībvalstu un trešo valstu uzņēmumu kravas, ar kurām noteiktajā termiņā, līdz 10.jūlija plkst.24, nebija paspēts šķērsot robežu.

Savukārt trīs gadījumos konstatēti mēģinājumi ievest no Krievijas preces, kuras importēt ES ir aizliegts, - divos gadījumos koksnes vai kokskaidu granulas un vienā gadījumā - koka mēbeles.

Kā ziņots, izmaiņas, kas pirmdien stājās spēkā, skar arī fiziskās personas, kas šķērso robežu tūrisma vai citos nolūkos. No pirmdienas arī privātpersonām vairs nav iespējams importēt vai eksportēt zināmas preces.

Aizliegto preču sarakstā ir lietotas un jaunas mēbeles un to daļas, kokmateriāli un koka izstrādājumi, kāliju saturošs mēslojums, jaunas pneimatiskās riepas, cements, kaviārs, jauni vai lietoti konteineri, piemēram, stikla pudeles un citi priekšmeti.

Turpmāk būs arī aizliegts ievest no Krievijas alkoholiskos dzērienus, piemēram, degvīnu, džinu vai liķieri neatkarīgi no daudzuma.

Jūnija vidū stājās spēkā ES sankcijas Krievijas dzelzs, tērauda un melno metālu pārvadājumiem caur ES. Pirmdien tam pievienosies cements un alkohols, augustā - ogles, bet decembrī - naftas produkti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas