Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pirmo reizi gada laikā fiksē aukstumu zem -20 grādiem, jaunnedēļ līdz -32

Pirmo reizi kopš pērnā gada 9. februāra gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdējusi zem -20 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais sals trešdienas rītā reģistrēts Ainažu novērojumu stacijā, kur plkst.5 bija -21 grāds. Saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu datiem nakts vidū -21 grāds bija arī Raunas, Kārsavas un Zilupes apkaimē.

Teju visā valstī gaisa temperatūra trešdienas rītā ir zem -10 grādiem, turklāt daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Latgalē ir aukstāks par -15 grādiem.

Mākoņi daļēji sedz debesis, daudzviet krīt neliels sniegs un ir dūmaka, vietām izveidojusies migla un sarma.

Vēja tikpat kā nav.

Rīgā mākoņains laiks, brīžiem nedaudz snieg, gaisa temperatūra aptuveni -10 grādu, piepilsētā vietām -16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija -3..-7 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20. februārī bija +22..+23 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -36 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Latvijā šīs nedēļas otrā puse Latvijā būs auksta, bet vēl lielāks sals gaidāms nākamajā nedēļā, liecina jaunākās laika prognozes.

Tuvākajā naktī, līdzīgi kā naktī uz trešdienu, vietām valstī, kur ilgāk saglabāsies skaidras debesis, termometra stabiņš noslīdēs nedaudz zem -20 grādu atzīmes. Naktī uz piektdienu valsts austrumos sals var pastiprināties līdz -25 grādiem.

Piektdien valsti sasniegs neliels ciklons no Baltijas jūras, tā ietekmē gaidāms sniegs, vietām snigs stipri un, pieaugot vēja ātrumam, arī nedaudz putinās. Brīvdienās būs maz nokrišņu, vienīgi novados pie Rīgas jūras līča rietumiem var sagaidīt stiprāku snigšanu, un valsts lielākajā daļā spīdēs saule.

Sagaidāms, ka brīvdienu naktis un rīti daudzviet būs aukstāki par -20 grādiem, dienas laikā gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par -6..-11 grādiem.

Nākamnedēļ ienāks vēl lielāks aukstums no Krievijas. Saskaņā ar pašreizējo prognozi gaisa temperatūra vietām Vidzemē un Latgalē pazemināsies līdz pat -32 grādiem. Liels un ilgstošs sals gaidāms visā Latvijā.

Visticamāk, februāra beigās un martā tiks pārspēti daudzi aukstuma rekordi. Šis aukstuma vilnis, ņemot vērā gan sala stiprumu, gan ilgumu, kļūs par vienu no lielākajiem pēdējās desmitgadēs.

Visu Rīgas līci pārklās ledus, sāks aizsalt arī atklāta jūra.

Top komentāri

Oktobrī par šito visi ņirdza, es ar
O
www.DELFI.lv | 3. oktobris 2017 19:47 Rādās, kopumā šī ziema būs aukstāka un dziļāka pēdējo piecu gadu laikā, liecina Bukša prognozes. Tālāk, janvārī un februārī iespējams īslaicīgs kodīga sala periods, kad termometra stabiņš naktīs dažviet var nokrist līdz mīnus 27, 30 grādu atzīmei, savās prognozēs dalās laika vērotājs, piebilstot, ka sals neatkāpsies arī marta sākumā, un tikai mēneša vidū varēs sajust pavasara elpu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas