Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Pirmo reizi notiks NBS mobilizācijas mācības

Septembrī un oktobrī notiks Nacionālo bruņoto spēku Mobilizācijas mācības 2017, kuru mērķis ir pārbaudīt procedūras un normatīvajos aktos noteikto mehānismu efektivitāti, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrija. Mācību ietvaros paredzēts sagatavot, izsniegt un izpildīt mobilizācijas pieprasījumus juridiskām personām, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Nacionālo bruņoto spēku mācību uzdevumu izpildei.

Mācību laikā tiks pilnveidotas NBS personāla, mobilizācijas resursu plānošanā iesaistīto Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pārstāvju un mācībās iesaistīto komersantu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mobilizācijas pieprasījumu plānošanā, izsniegšanā un izpildē.

Mācības vada Aizsardzības ministrija un tajās ir iesaistīts NBS Apvienotais štābs, Zemessardze un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Mobilizācijas mācības 2017 tiek integrētas iepriekš plānotajās mācībās, un mācību ietvaros tiks veikta starptautisko militāro mācību Detonators 2017 un Sudraba bulta 2017 uzdevumu izpildei papildu nepieciešamo autotransporta un traktortehnikas vienību pieprasīšanas un saņemšanas procedūru teorētiskā un praktiskā izspēle, izmantojot mobilizācijas pieprasījumus.

Piektdien, 15. septembrī, mācību ietvaros tiks izsniegts mobilizācijas pieprasījums mācību Detonators 2017 dalībnieku pārvadāšanai maršrutā Lielvārde – Cekule. Šādas mobilizācijas mācības Latvijā tiek organizētas pirmo reizi.

Top komentāri

Skolnieciņš-Vislatvijas dievība
S
Aizsardzības ministrs ieraudzija Saeimas logā n-tos stāvus un kliedza:"Krievi nāk!". Bet labklājības Ministrs kvieca:" Bomži nāk!". Pasakas beigās bomži, kas cieta badu, pierijās ar mūsu politiķiem. Un no mūsu valdības atliekām uztaisija suvenīrus. Tauta badu cieš, bet armija tēlo gudru ģīmi!!? LOL ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas