Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Plāno daudzbērnu ģimenes kartes izsniegt arī bērniem pēc septiņu gadu vecuma

Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu (SIF) patlaban izstrādā grozījumus, lai noteiktu, ka 3+ Ģimenes kartes var izsniegt ne tikai vecākiem, bet arī bērniem, kuri sasnieguši septiņu gadu vecumu, aģentūru LETA informēja LM Bērnu un ģimenes lietu departamenta direktores vietniece Ivita Krastiņa.

Vienlaikus ar grozījumiem paredzēts noteikt, ka bērni varēs karti izmantot, uzrādot skolēna apliecību.

Savukārt, lai aizsargātu bērna tiesības un veicinātu vecāku ar likumu noteiktā pienākuma pildīšanu, proti bērna nodrošināšanu ar uzturlīdzekļiem, grozījumi paredz arī papildināt kartes piešķiršanas izvērtējamos kritērijus. Turpmāk iecerēts pārbaudīt, vai persona nav Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas parādnieku reģistrā reģistrēta kā parādnieks. Ja tiks konstatēts, ka persona ir reģistrēta kā parādnieks, tad kartes izsniegšana tiks atteikta, SIF pieņemot attiecīgu lēmumu.

Kā ziņots, valdība lēma, ka no 2017.gada 1.septembra daudzbērnu ģimenes varēs saņemt atlaidi 20% apmērā, iegādājoties arī abonementa biļeti braucienam reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos.

Iegādājoties abonementa biļeti vai biļeti vienam braucienam, daudzbērnu ģimenes locekļiem arī turpmāk būs jāuzrāda 3+ Ģimenes karte un dokuments, kas apliecina, ka konkrētais pasažieris ir tiesīgs atlaidi saņemt.

Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš pirms valdības sēdes žurnālistiem pauda cerību, ka SIF radīs risinājumu, lai attiecīgās daudzbērnu ģimenes kartes saņemtu visi ģimenes locekļi un varētu izmantot šīs atlaides.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas