Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Plāno ieviest e-nosūtījumu pie ārstiem

Veselības ministrija (VM) līdz šī gada beigām plāno ieviest papildu funkcionalitāti e-veselības sistēmā - elektronisku nosūtījumu pie ārsta jeb e-nosūtījumu, liecina ministrijas sagatavotie grozījumi Noteikumos par vienoto veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu.

Grozījumus 20.februārī plānots skatīt valdības sēdē.

Paredzēts, ka līdz novembra beigām ārsti e-veselības sistēmā sagatavoto e-nosūtījumu pacientam izsniegs papīra formātā. Savukārt no 1.decembra iecerēts papīra formātā nosūtījumus pacientiem vairs neizsniegt. "Tas samazinās papīra dokumentācijas apjomu veselības aprūpē un padarīs veselības aprūpes būtisku posmu caurskatāmāku," norāda ministrija.

Tāpat VM plāno paplašināt personu loku, kas var strādāt ar e-veselību. Proti, paredzēts dot tiesības ārstniecības iestāžu klientu un pacientu reģistratoriem piekļūt e-nosūtījumam.

VM norāda, ka pakāpeniska e-nosūtījuma ieviešana ļaus pacientiem un ārstniecības iestāžu darbiniekiem laicīgi un pārdomāti pierast pie jaunā pakalpojuma lietošanas.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) dienas kārtībā ir pārliecināties par e-veselības sistēmas gatavību e-nosūtījuma ieviešanai, to viņš šonedēļ apliecināja intervijā Latvijas Radio.

No 1.janvāra Latvijā tika sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana. Pagaidām ir ieviesta elektroniska darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite.

E-veselības sistēmas lietošanai kļūstot par obligātu, uz problēmām sistēmas darbībā norādīja vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Daļa ārstu darbu ar sistēmu sauca par neiespējamu.

Savukārt Nacionālais veselības dienests uzsvēra, ka traucējumi e-veselībā ir īslaicīgi.

Patlaban, salīdzinot ar situāciju līdz janvārim vidum, e-veselības sistēmas darbība ir būtiski uzlabota un tā strādā stabili, uzsver VM.

 

Top komentāri

Zems līmenis
Z
VM, NVD vadībai, e-direktorēm kā arī Čakšai un Kučinskim. Traucējumi - melu pasaule. Nosūtījums vēl tikai būs? Vāja sistēma un kaudze nepilnību. Līdz 2016. gadam izsaimniekojāt 15 milj.? Tagad Kučinskim Obligāts kā padomju laikos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas