Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plāno nojaukt graustu Lomonosova ielā, Rīgā

Rīgā plānots nojaukt graustu Lomonosova ielā 5, kas pašlaik novērtēts kā otrs bīstamākais objekts Rīgā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta pārstāve Ilze Krūkle.

Trešdien Rīgas vicemērs Andris Ameriks apmeklēja avārijas stāvoklī esošo ēku un uzdeva Īpašuma departamentam gatavot domes lēmumu par objekta piespiedu sakārtošanu, kam jābūt gatavam līdz 31.oktobra RD Īpašuma komitejas sēdei.

Piecu stāvu mūra ēka Lomonosova ielā 5 tiek klasificēta kā A kategorijas grausts. "RD Īpašuma departaments ir veicis tās apsekošanu un konstatējis, ka ēka atrodas avārijas stāvoklī – tai ir iebrukuši starpstāvu pārsegumi, ēkas sienas ir bez sasaistes, tāpēc tā ir zaudējusi konstruktīvo noturību. Lai arī fasāde uz ielas pusi ir nosegta ar zaļo sietu, garāmgājēju drošība ir apdraudēta," uzsvēra I.Krūkle.

Kā ziņots, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas prasība bija ēku saglabāt, jo ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

A.Ameriks, apsekojot graustu, trešdien tikās ar ēkas īpašnieka - uzņēmuma ZPZ - valdes locekli Ilzi Valgeri. Sanāksmē secināts, ka no vēsturiskās ēkas ir saglabājusies tikai fasāde, ko, nojaucot pārējo ēku, saglabāt ir faktiski neiespējami.

Īpašnieka pārstāve I.Valgere tikšanās laikā skaidroja, ka jau ir izstrādāts ēkas nojaukšanas projekts, bet Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija līdz šim to nav apstiprinājusi. Situāciju vēl sarežģītāku padara fakts, ka procesā iesaistīta arī Privatizācijas aģentūra, jo ZPZ īpašuma tiesības uz ēku Lomonosova 5 ir ieguvusi uz pērnā gada marta nomaksas pirkuma līguma pamata, bet nepilda pielīgtās saistības, un tai ir izveidojies pirkuma maksas parāds, kā dēļ iespējama arī tiesvedība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas