Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Plāno veidot darba grupu sporta finansējuma jautājumu risināšanai

Lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar finansējumu sportam, plānots izveidot īpašu darba grupu Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadībā, aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Šovakar Latvijas Nacionālajā sporta padomē, izskatot iniciatīvas Es atbalstu sportu! aktualizēto sporta finansēšanas jomas problemātiku, lemts tuvākajā laikā izveidot darba grupu, kurā darbotos sporta nozares eksperti, kā arī valsts institūciju pārstāvji.

Severs skaidroja, ka Kučinskis darba grupā plāno sapulcēt dalībniekus, kuru dalība varētu nodrošināt sekmīgu un raitu jautājuma risināšanu. Darba grupa izstrādās priekšlikumus finansēšanas modeļa attīstībai, un tos plānots nodot izskatīšanai tuvākajā Sporta padomes sēdē, kas paredzēta oktobrī.

Ņemot vērā, ka Saeimas Sporta apakškomisija lūgusi šī gada budžetā rast divus miljonus eiro, lai kompensētu zaudējumus sporta nozares budžetā, šodien padomē nav pieņemts lēmums par minēto līdzekļu piešķiršanu. Savukārt saistībā ar nākamajiem gadiem pieprasītajiem desmit miljoniem eiro lemts, ka šis jautājums skatāms nākamo gadu budžetu kontekstā.

Kā ziņots, iniciatīvas Es atbalstu sportu! pārstāvji uzskata, ka nodokļu reformas rezultātā 2018.gada pirmajā pusē sarucis sportam ziedoto līdzekļu apjoms, kā dēļ nozare saskata riskus turpmākai sekmīgai funkcionēšanai.

To iniciatīvas pārstāvji uzsvēra aizvadītajā nedēļā notikušajā Saeimas Sporta apakškomisijā, kura nolēma vērsties pie valdības ar prasību rast iespējas kompensēt ziedojumu sarukumu sporta nozarei aptuveni divu miljonu eiro apmērā, otrdien nolemts apakškomisijā.

Finanšu ministrijas pārstāve Astra Kaļāne gan skaidroja, ka nav objektīvi uzņēmumu veikto ziedojumu apmēru pēc nodokļu reformas stāšanās spēkā skatīt pirmā pusgada griezumā, īpaši ņemot vērā, ka lielākā ziedojumu daļa visbiežāk valsts budžetā nonāk gada beigās. Viņa uzsvēra, ka uzņēmumiem līdz ar nodokļu reformu ir radušās papildu iespējas, kā ziedot sportam, taču vienlaikus viņa akcentēja, ka ziedošana ir brīvprātīgs process un valsts nevar uzspiest to darīt.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) otrdien žurnālistiem norādīja, ka par ziedojumu krituma kompensēšanu sporta nozarei lems nākamā valdība.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) intervijā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka par šo jautājumu tiks runāts Nacionālajā sporta padomē 10.septembrī. Premjers ir pārliecināts, ka jautājums ir jārisina citādāk - ne pieprasot valdībai divus miljonus eiro sarukušā ziedojumu apmēra kompensēšanai. "Mēs sportu esam atbalstījuši un atbalstīsim. Iespējams, jāmaina sistēma, pārvaldība, citādāk jārunā ar uzņēmējiem," sacīja Kučinskis.

Top komentāri

Tā bija laba barotne
T
Sports bija laba barotne ar politiķiem saistītiem grupējumiem
Ass
A
Mazs mums tas valdības aparāts ,vajag darba grupu ,mums valdība nvar pati īsti saprast finansēšanas lietas.
Yox
Y
Sports ir tāds pats biznesa veids, kā ir ikviens cits bizness. Jāiztiek pašiem ar sevi, no ieejas biļetēm, reklāmas. Bet ziedo lai tie sportisti, kas pelna miljonus! Valsts jau tā dod 53 miljonus gadā sportam, no kā sportisti saņem mazāko daļu, visvairāk aiziet sporta ierēdņiem, funkcionāriem, treknajiem LOK kaķiem... Lai vēl ko papildus sportam iedotu, tad kam atņemt - medicīnai, skolotājiem, bērniem, kultūrai? 1
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas