Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ploriņa darbu vērtē negatīvi un dod trīs mēnešus laika, lai "labotos"

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa darbs novērtēts neapmierinoši. Komisijas atzinums, visticamāk, saistīts ar NMPD automašīnu iepirkuma jezgu, pirmdienas, 2. februāra, vakarā vēsta Latvijas Televīzija. Amatu Ploriņam gan uzreiz nenāksies atstāt – saskaņā ar Valsts civildienesta likumu viņam doti trīs mēneši, lai "labotos".

Ploriņš šodien atkārtoja jau iepriekš teikto – viņam par paveikto NMPD vadītāja amatā neesot ko kaunēties.

"Man nav jākaunas ne savu darbinieku priekšā, ne arī citu Latvijas iedzīvotāju priekšā par to, kā dienests strādā. Jā, kļūdas ir, problēmas ir, bet, ja kāds pateiks, ka veselības aprūpē ir kāda iestāde, kurai ļoti viegli un nav problēmu, tad... ļoti labi," LTV pauda Ploriņš.

"Komisijas viedoklis un Ploriņa pašnovērtējums radikāli atšķiras. Komisijas vērtējums bija negatīvs, tas nozīmē vien to, ka Ploriņa kungam atbilstoši civildienesta likumam ir iespējas trīs mēnešu laikā panākt, ka nākamajā vērtēšanā vērtējums ir citādāks," skaidroja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Neapmierinātības pamatā ir ātrās palīdzības automašīnu līgumi – gan gadiem ilgā un ļoti dārgā automašīnu nomāšana, par ko aizrādījusi arī Valsts kontrole, gan pagājušajā nedēļā apturētais iepirkums, kas faktiski nozīmē, ka valsts kārtējo reizi mašīnas atkal ņemtu operatīvajā līzingā, proti, ļoti dārgi nomātu.

Ploriņš piekrīt, ka auto noma operatīvajā līzingā ir kļūda – daudz prātīgāk automašīnas iepirkt. Tieši to pašu grib arī ministrs. Abi arī sola, ka par spīti pastāvošajām domstarpībām, pacienti no tā necietīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas