Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

PMLP pārtrauc 13 miljonus latu vērto pasu sagatavju iepirkumu

Izpildot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) šonedēļ pārtraukusi 13 miljonus latu vērto iepirkuma procedūru par divu miljonu jauna parauga pasu sagatavju izgatavošanu un piegādi, liecina informācija IUB interneta mājaslapā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs, IUB saskatījis nepilnības slēgtā konkursa "Pasu sagatavju izgatavošana un piegāde" kandidātu atlases nosacījumos, tāpēc tas aizliedzis pārvaldei slēgt iepirkuma līgumu šajā konkursā un uzdevis pārtraukt iepirkuma procedūru. PMLP šo lēmumu arī izpildījusi.

IUB pagājušā gada nogalē saņemta Lietuvas uzņēmuma UAB Garsu pasaulis sūdzība, kurā norādīts uz vairākām prasībām kandidātu atlasē, kas ierobežojot piegādātāju brīvu konkurenci.

PMLP konkursa kandidātu atlases prasībās bija norādījusi, ka pretendentam ir jābūt realizējušam vismaz divus tikpat vērienīgus projektus un piegādājušam vismaz divām valstīm ne mazāk par diviem miljoniem pasu sagatavju, taču Lietuvas uzņēmuma pārstāvji uzskatīja, ka šī prasība nav objektīvi pamatojama, aģentūrai LETA pastāstīja Rjabcevs.

Tāpat Garsu pasaulis pārstāvji sūdzībā norādījuši, ka nav samērīgi no pretendenta prasīt, lai tas būtu pats izgatavojis un sertificējis vismaz vienu eMRTD (elektroniski nolasāma ceļošanas dokumenta) mikroshēmas operētājsistēmu, jo šādas mikroshēmas operētājsistēma esot pielīdzināma jebkuram citam komponentam, no kura sastāv izgatavotā pases sagatave un kuru var iepirkt no citiem ražotājiem.

PMLP gan nepiekrita, ka prasības būtu nepamatotas un pārmērīgas. "Kandidāta pieredze tikai vienā valstī nevar viennozīmīgi liecināt par tā tehniskajām un profesionālajām spējām nodrošināt pilnu pasu sagatavju ciklu un veiksmīgu darbību starptautiskajā tirgū," Lietuvas uzņēmuma apstrīdēto konkursa nolikuma prasību komentēja Rjabcevs.

Pasūtītāja skatījumā, ir svarīga arī kandidāta kompetence mikroshēmu operētājsistēmu izstrādes jomā, jo "pasē iekļaujamā mikroshēma pilda daļu pases funkciju, tādēļ to nevar uzskatīt par vienkāršu pases sastāvdaļu kā pases vāciņus vai tinti, ar kādu tiek drukāts teksts", sacīja PMLP pārstāvis.

Patlaban iepirkuma procedūra par divu miljonu pasu sagatavju piegādi Latvijai ir pārtraukta, un PMLP uzdots uzlabot kandidātu atlases prasības attiecībā uz pretendentu pieredzi.

Kā ziņots, PMLP izsludināja vairāk nekā 13 miljonus latu vērtu iepirkuma konkursu par jaunu pasu sagatavju izgatavošanu un piegādi. Ar iepirkuma uzvarētāju bija iecerēts slēgt līgumu par divu miljonu pasu grāmatiņu izgatavošanu un piegādi, kas paredzētas izsniegšanai iedzīvotājiem nākamo piecu gadu laikā.

Jaunās pases Latvijā plānots sākt izsniegt 2013.gadā. To izskats nedaudz atšķirsies no pašreizējām pasēm, jo dokumentā plānots integrēt jaunākās paaudzes pretviltošanas un aizsardzības līdzekļus, tādējādi padarot Latvijas pases vēl drošākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas