Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Poikāns lūdz prezidentam apžēlošanu Neo lietā

"Lai arī šī gada 27. oktobrī Latvijas Republikas Augstākā tiesa pieņēma lēmumu atstāt spēkā Rīgas apgabaltiesas 2017. gada 17. janvāra notiesājošo spriedumu Neo lietā, līdz ar to ir izietas visas Latvijas Republikas tiesu instances – lēmums ir galīgs un negrozāms, taču ir vēl viena iespēja – Valsts prezidentam ir iespēja paveikt kaut ko labu un novērst tiesā pieļauto netaisnību," raksta Ilmārs Poikāns (Neo).

Jāatgādina, ka Poikānam lietā par datu lejupielādi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) apsūdzība tika celta pēc Krimināllikuma 200.panta 2.daļas - par ekonomisko un citu ziņu, kuras ir komercnoslēpums, neatļautu iegūšanu savai vai citas personas lietošanai.

"Mans nolūks nekad nav bijis gūt personisku labumu vai nodarīt kādu kaitējumu, gluži otrādi - pirmkārt, sabiedrībai bija tiesības uzzināt informāciju, kas līdz tam nebija publiski pieejama, otrkārt, sakārtota likumdošana attiecībā uz atklātību un informācijas pieejamību par nodokļu maksātāju līdzekļu izlietojumu un izšķērdēšanu, treškārt – tika būtiski uzlabota informācijas sistēmu drošība valsts iestādēs, kuru tiešais pienākums ir rūpīgi sargāt viņu rīcībā esošo uzņēmumu un valsts iedzīvotāju datus," savā vēstulē raksta Poikāns. 

"Ņemot vērā visu iepriekšminēto, uzskatu, ka tiesas pieņemtais lēmums ir netaisns un būtiski aizskar sabiedrības intereses, kā arī var radīt nopietnu tiesas precedentu ar tālejošām sekām un ietekmi uz procesiem sabiedrībā un politikā," norāda Poikāns, piebilstot, ka Latvija ir demokrātiska valsts un saliedētas sabiedrības pamats cita starpā ir taisnīgums. Vispārējie tiesību principi uzliek pienākumu sekot likuma garam, nevis burtam un atcerēties, ka nevis cilvēki ir domāti likumam, bet gan likumi tam, lai kalpotu sabiedrības interesēm. "Sabiedrībai jābūt drošai, ka trauksmes cēlēji netiks sodīti un patiesība un taisnīgums šajā valstī nav tukši vārdi, jo Latvija IR tiesiska valsts," raksta notiesātais hakeris.

Poikāns norāda, ka plāno vērsts Eiropas Cilvēktiesību tiesā, taču cer, ka "mūsu valstī ir iespējams izcīnīt taisnību".

"Es vēlos ticēt tam, ka sabiedrības intereses tiek augstāk vērtētas par negodprātīgi strādājošu ierēdņu bailēm un iztapības, es vēlos ticēt, ka arī Latvijā vēl ir drosmīgi cilvēki, drosmīgi un godīgi valstsvīri," raksta Poikāns.

"Mūsu valsts simtgades priekšvakarā es vēlos ticēt, ka Latvijai ir gaišas,modernas, pārtikušas un laimīgas valsts nākotne. Esmu gatavs veltīt tai savu darbu un laiku, un sagaidu, ka to darīs arī citi, jo īpaši tie, kuriem jābūt par mūsu paraugu un priekšstāvi. Kuru viedoklis,stāja un rīcība gan ikdienā, gan svētkos ļauj turēt kā ideālu, ar ko lepoties un kam sekot," noslēdz Poikāns, piebilst, ka augstāk minēto iemeslu dēļ vēršas pie prezidenta ar lūgumu atbrīvot viņu no sodāmības. 

Top komentāri

siro
s
Lembergs un Šlesers un Ameriks brīvībā, bet Neo jāsēž. Skumjais Latvijas paradokss...
Poikān thanks!
P
Tas bija lieliski! Daudzi tagad dreb. Kam kalpo tiesas Latvijā? Prezidetam jāpiešķir tev trīs zvaigznes!
Mans komentārs
M
Es domāju - kas notiek??!!! Cilvēks ,kurš tajā laikā 'iegrūda koku tajā atejas kloākā un sāka vandīt sapuvušos mēslus augšā'" , tagad spiests lūgt sistēmas galvenajam ierēdnim ,lai tā viņu apžēlo! Prezidentam bija paldies jāpasaka,ka Poikāns savā veidā nolaida tvaiku sprādzienbīstamajā situācijā,kad ne viens vien runāja par reālu ķeršanos " pie dakšām un izkaptīm" vai kā nopietnāka un tautas taisnīgā soda piemērošanas I.G.Odmanim ,V.K.Arginam ,V.K.Rasovickim par pensionāru aplaupīšanu un 250 tk tautiešu izsūtīšanu ekonomiskā trimdā. Sistēma - Neo bija tavs glābējs ,johaidī!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas