Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Policija ar īpašām kamerām sāk fiksēt tālruņa lietošanu pie stūres

Viena no Valsts policijas netrafarētajām automašīnām testa režīmā aprīkota ar speciālām foto un video kamerām, lai fiksētu mobilā telefona lietošanu pie stūres, kas nav atļauts, ceturtdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pavēstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Kameras, kuru "redzes leņķis" ir gandrīz 360 grādi, fiksēs gan autovadītāju rīcību pie stūres, gan arī vienlaicīgi nolasīs automašīnas reģistrācijas numura zīmi. Kad būs fiksēta neatļauta situācija, pārkāpējs saņems paziņojumu par sodu - līdzīgi kā situācijās, kad pārkāpums fiksēts ar fotoradaru, pastāstīja Krapsis.

Ar šādām kamerām iespējams fiksēt ne tikai telefona lietošanu pie stūres, bet arī nepiesprādzēšanos un citus pārkāpumus, uzsvēra policijas pārstāvis.

Savukārt pašlaik esot iekavējies iepirkums, lai aprīkotu policistus ar pie formas tērpa piestiprināmām kamerām. Tās nonāks policijas rīcībā un būs būtisks pienesums, lai novērstu, piemēram, kukuļu piedāvājumus likumsargiem.

Top komentāri

Kristaps
K
Pietiktu uzstādīt stacionāro kameru Smilšu ielā. Prakse rāda, ka 60% Vecrīgas braucēju ir truba rokā. Vienlaikus tur varētu nolikt fotoradaru- pie atļautajiem 20 tur daudzi ieskrienas līdz 50. Būtu nauda māsiņu algām.
balerina
b
Nu tad beidzot šī sērga tiks tiks - atmaskota ar soda naudām ...aizvakar braucot pa ceļū ,kur var braukt ar 70 ,viena kaza priekšā 10 minutes runaja mobilajā ar 50 km .st...un karavana vilkās aiz manis arī ,apdzit nevarēja neviens jo kaza vnk muldeja ,pabarucot garām ,paskatijos ,aber omuligi vavuļõja ,,,
Buks
B
Ļoti labi: Likumu pārkāpēji ir jāsoda!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas