Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija atbrīvo pie Brīvības pieminekļa aizturētos piketētājus, kuriem draud līdz 2000 eiro liels sods

Policija ir atbrīvojusi visas trīs piektdien pie Brīvības pieminekļa aizturētās personas un pret tām sāktas administratīvās lietvedības par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un pretošanos policijas darbiniekiem, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Policijas darbinieki aizturēja trīs personas, no kurām divas tika nogādātas Rīgas centra iecirknī, bet viena - Brasas iecirknī. No aizturētajām personām pieņemti paskaidrojumi un viņas ir atbrīvotas.

Pret visām personām sāktas administratīvās lietvedības pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 175.panta jeb par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, pašvaldības policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus un pēc 176.panta - par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu protokolā teikts, ka par 175.panta neievērošanu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Savukārt par 176.panta neievērošanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Gžibovska uzsvēra, ka Valsts policija maija brīvdienās strādā pastiprinātā režīmā un pārbaudīs, vai cilvēki ievēro fiziskās distancēšanās un pulcēšanās, kā arī citus ārkārtējās situācijas ierobežojumus. Valsts policija aicina ikvienu apzināties, ka noteikto ierobežojumu galvenais mērķis ir nepieļaut Covid-19 izplatīšanos un neapdraudēt citus.

Kā ziņots, Latvijas Radio vēstīja, ka aizturētie ir organizācijas Tautas varas fronte dalībnieki, kuri pie Brīvības pieminekļa rīkoja piketu pret valdības izsludināto ārkārtas stāvokli.

 

Top komentāri

Kate
K
Cerams, ka policija vismaz uzzinaja, no kuriem viniem noradijumi pienak! Nosaukumu no Tautas frontes aiznemusies, dzeltenas vestes no Krievijas uzkuditajiem francuziem, blaustas ar tam pasam idejam, ko mazas pierites ASV ari kaut kur noklausijusas. Zel tikai, ka izvelejas to darit pie Brivibas pieminekla - nedomaju, ka viniem sis valsts briviba kaut ko vispar izsaka!
Viena tante teica,ka..
V
Narkomāns-muslims Kļimovičs un viņa bandas locekļi 2000 eur,ir redzējuši tikai sapnī...
biedrs Klimpovičs
b
Kārtējā idiotu sanāksmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas