Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Policija: Baložos atrastie bērni ir miruši vardarbīgā nāvē

Valsts policijā (VP) saņemtie ekspertīžu rezultāti apliecina, ka Baložos oktobra sākumā kādā sociālās mājas dzīvoklī atrastie bērni miruši vardarbīgā nāvē, aģentūrai LETA apstiprināja policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Policija gan atturas atklāt precīzākus minējumus par iespējamajiem bērnu nāves iemesliem un apstākļiem. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija, iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Nereti slepkavībās aizdomās turētajiem nozīmē psihiatriskās ekspertīzes. Krimināllikums paredz, ka ekspertīzē par nepieskaitāmu atzītai personai tiesa var piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus - ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā. Policija gan nekomentē, vai ekspertīze tiks nozīmēta slepkavībā vainotajai mātei.

Ja persona pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ nav bīstama sabiedrībai, tiesa var nodot to tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā.

Jau ziņots, ka par divu pusotru un trīs gadus veco zēnu noslepkavošanu tiek turēta aizdomās viņu māte. Sievietei tiek inkriminēta slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos un viņai par to draud mūža ieslodzījums. Viņa joprojām atrodas apcietinājumā.

Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas