Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Policija centīsies aizturēt viltus ziņas par centra Alfa sabrukšanu publicētājus

Iekšlietu iestādes darīšot visu, lai identificētu un aizturētu personas, kuras internetā izplatīja viltus ziņu par tirdzniecības parka Alfa sabrukšanu.

Interneta vietnē redzams.net pagājušās nedēļas nogalē publicēta informācija, ka 15.jūlijā sabrukusi Alfa, kā rezultātā cietuši vairāki cilvēki un simtiem cilvēki gājuši bojā.

Ar šo viltus ziņu bija dalījušies sociālā tīkla Facebook lietotāji. Šajā vietnē arī ievietotas citas viltus ziņas, piemēram, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, katrs skolēns saņems 300 eiro mēnesī.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) šodien pēc koalīcijas sēdes sacīja, ka iekšlietu struktūras darīs visu, lai viltus ziņas publicētājus identificētu un aizturētu. Tāpat tiks meklēti instrumenti, kā tikt galā ar šādām interneta vietnēm, it sevišķi, ja tās reģistrētas Latvijā.

"Ja nepieciešams, būs jāveic starptautiskā sadarbība. Citreiz portāli tiek reģistrēti arī ārpus Latvijas. Jebkurā gadījumā tā ir prioritāte, un jāizveido pilnīgi skaidrs mehānisms, lai iedzīvotāji operatīvi var iegūt patiesu ziņu," norādīja ministrs.

Kozlovskis izvairījās konkrēti atbildēt, vai tiesībsargājošo iestāžu rīcībā ir pietiekami instrumenti, lai personas par šādām darbībām sauktu pie atbildības. "Vai tie ir pietiekami, piemēram, tehniskā resursa ziņā, es to nevaru atbildēt," teica ministrs.

Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA teica, ka VP ir sākta resoriskā pārbaude par pēdējā laikā izskanējušajām tā saucamajām viltus ziņām, kas skar dažādus drošības jautājumus un sabiedrībā raisa plašu rezonansi.

Pārbaudes laikā Valsts policija vērtēs vai šo viltus ziņu veidošanā un publicēšanā ir saskatāmas kādas noziedzīga nodarījuma vai administratīvā pārkāpuma pazīmes.

VP atkārtoti vērš uzmanību, ka aktuālā informācija par drošības jautājumiem, tostarp par jebkādām ārkārtas situācijām vai nelaimes gadījumiem tiek ziņota oficiālās iestāžu informācijas vietnēs.

Drošības policijā aģentūrai LETA norādīja, ka iepriekšminētā interneta vietne un tajā izplatītās viltus ziņas ir DP redzeslokā, tomēr, ņemot vērā apstākli, ka VP veic šā gadījuma izvērtēšanu, DP plašākus komentārus nesniedz.

( pievienotas pēdējās četras rindkopas)

Top komentāri

Buba
B
Tas labi! tad jau cerība, ka policija ķers pie pakaļas arī tos, kuri gadiem ilgi izplata feikus piem.,mums ir nekorumpēta tieslietu sistēma, ka Valdība un Saeima rūpējas par visu tautu, ne tikai par 3A un līdzīgiem u.t.t.
Būtu vispirms
B
Labāk atklājuši tiesneša Laukrozes slepkavību un atraduši advokātu Plataci... To vēl nav izdarījuši, kā rindā jau gaida advokāta Bunkus slepkavība, bet stāsta, ka meklēs viltus ziņas izplatītāju. Tad tādas ir prioritātes?
OIKāpiemānīju!
O
Kāda būs policijas rīcība, ja es paziņošu, ka esmu nozadzis pusi Saules? Nu, ir atšķirība... ja es paziņošu, ka pēc divām dienām nozagšu pusi Saules un izrādīsies, ka tās ir tieši Saeimas vēlēšanu dienas... un, ja policija uzskatīs, ka Latvijā ir kritiski liela muļķu masa, kas tam varētu noticēt... ja tad varbūt krimināls arī sanāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas