Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija izrāda jaunos motociklus

Valsts policija iegādājusies 20 jaunus motociklus, ar kuriem likumsargi varēs konstatēt arī šoferu pieļautos ātruma pārkāpumus.

Valsts policijas vadība šodien žurnālistus informēja, ka līdz ar 40 trafarēto Opel Insignia automašīnu iegādi šī gada sākumā Valsts policijas ekipējums tika papildināts arī ar 20 jauniem Yamaha FJR 1300 motocikliem, kas īpaši izgatavoti un aprīkoti policijas vajadzībām. 

Iepriekš policija jaunus motociklus saņēma pirms pieciem gadiem un 90.gados, taču jaunie braucamrīki ir modernāki un jaudīgāki. Būtiski, ka jaunie motocikli ir aprīkoti ar videoradariem, ar kuriem varēs konstatēt šoferu pieļautos ātruma pārkāpumus. Līdz šim izmantotajos motociklos tādas iespējas nebija, proti, policistiem vajadzēja apstāties ielas malā un izmantot rokas radaru.

Jaunos motociklus izmantos Rīgas reģionā, savukārt līdz šim Rīgas likumsargu izmantotie braucamrīki tiks nodoti reģionālo pārvalžu rīcībā.

Kā atzina policijas vadība, likumsargu tehnika nav lēta - viens jaunais Yamaha izmaksājis aptuveni 24 000 eiro. Lielu daļu izmaksu veido tieši aprīkojums, tostarp datorsistēma un videoradari.

Jaunos motociklus jau izmantos nākamnedēļ, kad Rīgā sāksies Austrumu partnerības samits.

Jauno motociklu prezentācijā piedalīsies Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs un Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas