Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policija katru dienu fiksē aptuveni 1000 transportlīdzekļu vadītājus par ātruma pārsniegšanu

Valsts policija katru dienu fiksē aptuveni 1000 transportlīdzekļu vadītājus par ātruma pārsniegšanu, kampaņas Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu atklāšanas pasākumā norādīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Ikdienā policija par ātruma pārkāpšanu fiziski aptur 150 līdz 200 autovadītājus, bet fotoradari konstatē 700-800 pārkāpumus.

Tas ir ievērojams skaits, neskatoties uz to, ka šogad deviņos mēnešos pārgalvīgo braucēju skaits samazinājies, norādīja Jančevskis.

Vienlaikus novērots, ka ikdienā ļoti daudz autovadītāju, ieraugot policistus vai fotoradaru, piebremzē, samazina ātrumu un tiklīdz pabrauc garām, tā ātrumu palielina.

Jau ziņots, ka kampaņas laikā Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) ar pārspīlējumu un ironiju vērsīs uzmanību uz ātruma neievērošanas bīstamību.

CSDD atzīmē, ka ātruma pārsniegšana ir izplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums Latvijā, savukārt nepareiza ātruma izvēle ir biežākais satiksmes negadījumu cēlonis. Pēdējos gados 43-47% no visiem bojāgājušajiem un vairāk nekā 50% no ievainotajiem ceļu satiksmes dalībniekiem bijuši vieglo transportlīdzekļu vadītāji un pasažieri.

Kampaņa organizēta saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam paredzētajiem rīcības virzieniem ar mērķi 2030.gadā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazināt par 50% attiecībā pret 2020.gadu.

Sociālo kampaņu pret atļautā ātruma pārsniegšanu organizē CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un partneriem "Circle K", "CityBee", "Ergo" un "Mapon".

Kampaņu finansē no CSDD un Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas