Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Policija nav atmetusi cerības par mērierīču uzstādīšanu to šoferu ķeršanai, kas brauc pie sarkanās gaismas

Valsts policija (VP) joprojām nav atmetusi cerības nākotnē uz ielām uzstādīt mērierīces, kas fiksētu tos transportlīdzekļus, kas pārvietojas pie sarkanā aizliedzošā signāla.

VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns un VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš žurnālistiem trešdien pēc viesošanās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja, ka plāni par šādas mērierīces iegādi ir, bet vispirms policija vēlas tikt galā ar pašlaik lielu ažiotāžu izraisījušo jauno fotoradaru projektu, turklāt šādas mērierīces ieviešanas nepieciešamība ir jāpamato gan Iekšlietu ministrijā, gan citās instancēs. Šogad ideja par mērierīču uzstādīšanu pie luksoforiem noteikti nerealizēšoties.

"Tie nav fotoradari, bet mērierīce, kas nobildē automašīnu, kura iebrauc un izbrauc [pie sarkanā signāla]. Pagaidām tas ir idejas līmenī," norādīja Zivtiņš.

"Tas prasa naudu, un mēs jau redzam, cik smaga ir privātā partnerība ar fotoradariem un kādi ir pārmetumi. Cīņas smagums tiek iznests uz mums. Kā ideju esam pārrunājuši, taču šī ideja mums ir jāpamato ar konkrētiem skaitļiem par negadījumiem. Tas nav tikai tāpēc, ka mēs gribam ‒ analīzi jau ir sākts veidot. Tas būs pakāpenisks process," sacīja Marķitāns.

Par citiem tehniskiem palīglīdzekļiem satiksmes uzlabošanā policijai plānu pagaidām nav, informēja policijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šonedēļ licis uzņēmumam Vitronic Baltica un Partneri līdz 20.maijam Latvijā ieviest atlikušos 130 jaunos fotoradarus, tostarp 110 stacionāros. Patlaban Latvijā darbojas 34 fotoradari, no kuriem 30 ir jaunie fotoradari, bet atlikušie darbojas jau no 2008.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas