Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija pārbauda Kariņa sievas nekustamā īpašuma darījumu

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi pēc Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema iesnieguma, kurā lūgts izvērtēt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sievas Andas Kariņas veiktu nekustamā īpašuma darījumu.

Gobzems vērsās ar iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināmo maksājumu nomaksas saistībā ar darījumiem par nekustamo īpašumu Skolas ielā 2, Rīgā.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka ņemot vērā iesniegumu Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē sākta resoriskā pārbaude.

Kariņš pārmetumus noraidījis. Viņš sociālajā tīklā Facebook publicēja ierakstu, kurā norādīja, ka viņam agrāk piederējis nekustamais īpašums Rīgā, Skolas ielā 2, kuru ilgstoši pārvaldījusi viņa sieva. Pēc kāda laika nolemts, ka tas tiks pārrakstīts viņai pilnībā.

"2014.gadā manu sievu uzrunāja pircējs, kurš piedāvāja iegādāties šo īpašumu. Viņi vienojās, ka īpašumu ieguldīs jaunizveidota uzņēmuma pamatkapitālā un pārdos uzņēmuma kapitāldaļas. Mana sieva pārdeva savas kapitāldaļas, nomaksājot visus nodokļus. Darījums ilga vairākus mēnešus. Vēlos uzsvērt, ka mana sieva darījumā neizmantoja ārzonu uzņēmumus," uzsvēra Kariņš.

Gobzems prasa pārbaudīt iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināmo maksājumu nomaksas. Viņa iesniegums adresēts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītājai Ilze Znotiņai, bet kopijas nosūtītas arī iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), Valsts drošības dienesta priekšniekam Normundam Mežvietim, Satversmes aizsardzības biroja direktoram Jānim Maizītim, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektorei Ilze Jaunzemei un Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšniekam Pēterim Bauskam.

Gobzems iesniegumā pauž aizdomas, ka Anda Kariņa ir bijusi iesaistīta nekustamā īpašuma darījumā, kurš, iespējams, bijis saistīts ar kādu Kipras ofšoru.

 

Top komentāri

kad beidzot
k
kad beidzot to mahinatoru, OIK-istu, zagli iebāzīs ķurķī...
*+*
*
vēl jāpaseko kā Viņķele atstrādās savu usa stipendiju , ''vajag tik rakt''!
Kapec
K
Nez kapec Policija joprojam nav iesniegums par Gobzema un Kovarskas aferu bankas “Otkritine” lieta. Aizdevis apjomigu summu noziedzniecei un dzivojis vinas Vecrigas dzivokli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas