Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Policistu rīcībā konstatē neprofesionalitāti saistībā ar pārbaudi "Ventbunkerā"

Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs policistu rīcībā konstatējis neprofesionālu rīcību, veicot pārbaudi Ventspils uzņēmuma "Ventbunkers" birojā, un pret astoņiem likumsargiem sāktas disciplinārlietas.

VP Iekšējās drošības birojā veiktās dienesta pārbaudes laikā konstatēts, ka VP Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku rīcībā ir saskatāma neprofesionāla rīcība, organizējot un veicot pārbaudi 23.martā "Ventbunkers" birojā un teritorijā, kā arī profesionālās ētikas pamatprincipu neievērošanu, pavēstīja VP Iekšējās drošības biroja priekšnieka vietniece Iveta Smoča.

Ņemot vērā minēto, secināts - lai objektīvi varētu izvērtēt policistu rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām un viņu iespējamo saukšanu pie disciplināratbildības, jālemj par disciplinārlietu ierosināšanu pret vairākiem policistiem.

23.aprīlī VP priekšnieks pieņēma lēmumus par disciplinārlietu sākšanu pret astoņiem Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja un Kārtības policijas biroja darbiniekiem.

Tai pašā laikā, ņemot vērā, ka vēl nav iegūti visi pārbaudes gaitā pieprasītie materiāli, kam ir būtiska nozīme jautājumā par iespējami izdarītajiem to policistu disciplinārpārkāpumiem, kuri noformēja uzņēmuma "TM Security" aizturēto apsardzes darbinieku administratīvās lietas materiālus, dienesta pārbaudes termiņš pagarināts līdz 23.maijam.

VP Kurzemes reģiona pārvalde iepriekš skaidroja, ka toreiz policija Ventspils tranzīta biznesa uzņēmumā "Ventbunkers" pārbaudi veikusi pēc uzņēmuma valdes locekļu iesnieguma, jo viņi nevarot iekļūt uzņēmumam piederošajā ēkā Ventspilī, Sanatorijas ielā 29, jo to apsargā vairāki, iespējams, bruņoti cilvēki maskās. Iesniegumā policijai minēts, ka ēkas apsargu rīcība un attieksme pret valdes locekļiem norāda uz iespēju lietot fizisku spēku, ja viņi iekļūtu ēkā un mēģinātu pārņemt īpašumu.

Valdes locekļi arī paskaidrojuši, ka šiem apsargiem nav likumīga pamata atrasties "Ventbunkera" ēkā, un lūguši policiju veikt pasākumus, kas pārtrauktu prettiesisku uzņēmuma īpašuma aizturēšanu un ļautu valdei brīvi piekļūt tās īpašumam.

Pamatojoties uz iesnieguma izskatīšanas laikā iegūto informāciju, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Atļauju sistēmas grupas darbinieki kopā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbiniekiem veica likumā paredzēto pārbaudi "Ventbunkera" struktūrvienībā Ventspilī, Sanatorijas ielā 29.

Pārbaudē iesaistīti arī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas darbinieki.

Apsargi uzvedušies izaicinoši un provocējoši, atteikušies nosaukt savus personas datus, apsardzes firmu un likumīgu pamatu, kādēļ viņi atrodas "Ventbunkera" teritorijā.

Tāpēc pieņemts lēmums izmantot visas likumā noteiktās VP darbinieku tiesības, lai veiktu plānoto pārbaudi uzņēmumā un noskaidrotu tos cilvēkus un apsardzes firmu, kuri liek šķēršļus VP darbinieku likumīgo prasību izpildei. Tad arī veikts brīdinājuma šāviens gaisā ar gumijas lodi.

VP Iekšējās drošības birojs pēc notikušā sāka dienesta pārbaudi un kriminālprocesu, jo vairāki apsargi sūdzējās par policistu lietoto vardarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas