Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Porošenko sirsnīgi pateicas Latvijai par ātru ES Asociācijas līguma ratifikāciju

Otrdien, 15. jūlijā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) kopā ar Islandes un Polijas kolēģiem tikās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu. Ukrainas prezidents izteica Latvijai sirsnīgu pateicību par ātru ES Asociācijas līguma ratifikāciju Saeimā jau šā gada 14. jūlijā. "Šīs ir kritiskas un nozīmīgas dienas Ukrainas vēsturē, un tieši šajā brīdī mēs augsti novērtējam Ukrainas draugu Eiropā atbalstu un solidaritāti," norādīja Porošenko. 

Rinkēvičs uzsvēra Latvijas tautas atbalstu Ukrainai, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā. Ministrs sacīja, ka "Ukrainas cīņa par valsts nākotni un neatkarību, tā ir arī mūsu cīņa. Šajā pārbaudījumu stundā mēs esam kopā ar Ukrainas tautu!" Visu trīs valstu ārlietu ministri izteica atbalstu Ukrainas prezidenta centieniem atjaunot mieru un stabilitāti Ukrainas austrumos. Ministri uzsvēra atbalstu valsts virzībai pa tālāku reformu un eirointegrācijas ceļu, kurā milzīga nozīme būs ES un Ukrainas Asociācijas līguma ieviešanai.

Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka Latvijas parlaments līgumu ratificējis vienbalsīgi, un aicināja Ukrainu strādāt kopā ar ES pie šī līguma īstenošanas. Ministrs apliecināja, ka Latvija arī savā prezidentūrā ES Padomē nākamā gada pirmajā pusē pievērsīs lielu uzmanību attiecību stiprināšanai ar Ukrainu un Austrumu partnerības iniciatīvas attīstībai kopumā. "Svarīgi, lai nākamgad maijā plānotais Austrumu partnerības Rīgas samits tiktu labi sagatavots un piepildīts ar konkrētu saturu. Bezvīzu režīma ar ES valstīm ieviešana, būtu redzams ieguvums Austrumu partnerības valstu iedzīvotājiem," norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

16. jūlijā paredzētās ES valstu un valdību vadītāju tikšanās priekšvakarā ārlietu ministri ar Ukrainas prezidentu pārrunāja situācijas attīstību valsts austrumos, kur norit cīņas ar bruņotiem separātistiem. Ukrainas prezidents apliecināja gatavību dialogam ar Krieviju dažādos formātus. Prezidents aicināja izmantot ES rīcībā esošo ietekmi un instrumentus, lai veicinātu konstruktīvu Krievijas nostāju, kā arī pārtrauktu tās atbalstu bruņotajiem separātistiem Ukrainas teritorijā.

16. un 17. jūlijā Rinkēvičs turpinās darba vizīti Ukrainā. 16. jūlijā ministram paredzētas vairākas tikšanās Kijevā, tai skaitā ar EDSO un Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvjiem. 17. jūlijā Latvijas un Islandes ārlietu ministri kopā dosies uz Dņipropetrovsku, lai iepazītos ar situāciju šajā nozīmīgajā Ukrainas reģionā uz vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas