Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portatīvo datoru iegādei skolām novirzīti 11,2 miljoni eiro

Lai nodrošinātu portatīvos datorus izglītības iestādēm, valdība piešķīrusi atbalsta finansējumu 11,2 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Ministrijā norāda, ka digitālās prasmes ir būtisks priekšnoteikums mācību satura obligāto elementu apguvē, kas paredz digitālo tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā zināšanu ieguvei, jauna satura radīšanai, satura koplietošanai un komunikācijai. Tādēļ Eiropas Savienības Atveseļošanas palīdzības programmas REACT-EU atbalsta finansējums ir sākotnējais posms sadarbības memoranda "Dators ikvienam skolēnam" mērķu sasniegšanai, lai līdz 2025.gadam nodrošinātu mācību procesam piemērotu datoru katram skolēnam.

Par to plānots iegādāties aptuveni 26 000 portatīvo datoru, kas prioritāri paredzēti 7.-9.klases skolēniem.

Projekta īstenošanu nodrošina IZM, organizējot centralizētu iepirkumu procedūru un sadarbojoties ar Valsts izglītības satura centru (VISC) un pašvaldībām. VISC sniedz metodisku un konsultatīvu atbalstu pašvaldībām un izglītības iestādēm izglītības procesa digitalizācijai un informācijas tehnoloģiju izmantošanai mācību procesā, savukārt pašvaldības kā sadarbības partneri nodrošina datortehnikas pārvaldības, uzturēšanas un ilgtspējas funkcijas.

Paredzēts, ka Elektronisko iepirkumu sistēmā tiks izveidots datortehnikas katalogs izglītības iestāžu vajadzībām, kurā IZM veiks datortehnikas iegādi skolu vajadzībām. Attiecīgi datorus pašvaldībām varētu piegādāt līdz 2021./2022.mācību gada beigām.

Jau ziņots, ka 14.maijā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits, toreizējā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis parakstīja sadarbības memorandu "Dators ikvienam bērnam".

Memoranda dalībnieki vienojušies rīkoties atbilstoši savai kompetencei ar mērķi līdz 2025.gadam nodrošināt mācību procesam piemērotu datoru katram skolēnam un skolotājam, izveidot ilgtspējīgu sistēmu, kas nodrošinās pieeju tehnoloģijām skolēniem un skolotājiem visā Latvijā. Tāpat plānots datoru nodrošināšanai veidot datoru bibliotēku ikvienā Latvijas valsts un pašvaldību skolā, sagatavojot atbilstošu normatīvo regulējumu, resursu plānošanu un darba organizācijas sadalījumu starp IZM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, pašvaldībām un izglītības iestādēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas