Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Potenciālais investors par Liepājas metalurgu piedāvā 42 miljonus eiro

Maksātnespējīgajai AS KVV Liepājas metalurgs atrasts investors, kurš par metalurga iegādi piesolījis 42 miljonus eiro. Par tādu neoficiālu, bet informāciju no drošiem avotiem ceturtdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Šo summu plānots samaksāt vairāku – piecu līdz desmit - gadu laikā. Lai gan amatpersonas vēl neatklāj investora vārdu, raidījums jau vēstīja, ka tas ir Krievijas izcelsmes uzņēmējs Igors Šamiss, kurš pirms trim gadiem bija viens no diviem pretendentiem Liepājas metalurga iegādes darījumā.

Lai arī uzņēmējs par ražotni toreiz piedāvāja 120 eiro miljonus eiro un tas bija par 13 miljoniem vairāk nekā solīja uzvarējusī Ukrainas KVV Group, ukraiņu piedāvātie samaksas modeļi toreiz bija pievilcīgāki. Šoreiz investors, kurš izteicis gatavību sākt Liepājas metalurga iekārtu testēšanu un tādējādi dot cerību atjaunot ražošanu, galīgo lēmumu par Liepājas metalurga iegādi paziņos pēc 19. decembra.

Par šo situāciju ar Liepājas metalurgu šonedēļ valdībai ziņoja Privatizācijas aģentūra. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) atzīst, ka šobrīd atliek vien gaidīt. "Pirkuma līguma noteikumi paredz, ka pretendentam pirkuma brīdī jāaizskaita noteikta naudas summa kontā. Ja viņš to neizdara, viņš neturpina šo. Ja izdara, viņam ir visas tiesības tātad kļūt par uzņēmuma jauno akcionāru," saka ministrs.

Ja potenciālais investors neturpinās darījumu, tad uzņēmums tiks izpārdots pa daļām. Kopumā investora piesaistes process bija ieildzis un sarežģīts. Ekonomikas ministrijas pārraudzības iestādēm bija jāatgūst Liepājas metalurgā iestrēgušie aptuveni 60 miljoni eiro budžeta naudas. Liepājas metalurgs tika pasludināts par maksātnespējīgu 2013. gada nogalē.

Top komentāri

Heavy Metal
H
Vienotība, valdība, bet jo īpaši Privatizācijas aģentūra un Loginovs kārtējo reizi parādīja un pierādīja savu nekompetenci. Tiesiskās valstīs jau sen būtu uzsākts kriminālprocess.
Rubeņrauts
R
Laikam jau tagad pārdos, jo piedāvātā cena klūst arvien zemāka, bet iespējamie otkati - niecīgi.
ērce
ē
Padomijas metalurgam vienīgā nākotne (ja tādas tam ir vispār) ir kā atkallietojamu atkritumu pārstrādes uzņēmumam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas