Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Prasa arī politisko atbildību par Skolas.lv izgāšanos

Par neveiksmīgi īstenoto projektu, veidojot portālu Skolas.lv, kurā ieguldīti 3,5 miljoni eiro, vairs nav neviena atbildīgā, trešdien konstatēja Saeimas Pieprasījumu komisija. Diskusija par šo jautājumu notiks arī kādā no tuvākajām Saeimas sēdēm, kuras darba kārtībā būs šis Saskaņas deputātu iesniegtais pieprasījums. Atbildīgā komisija gan to noraidīja, taču gala lēmums ir visa parlamenta ziņā.

Skolas.lv bija iecerēts kā portāls, kur vienuviet var iegūt visu informāciju par izglītības procesu un saņemt ar to saistītos elektroniskos pakalpojumus. Dienesta pārbaudē secināts, ka šis mērķis nav sasniegts. Projektu bija plānots īstenot no 2009. gada 2. jūlija līdz 2012. gada 2. augustam, taču termiņš tika pagarināts. No 2012. gada augusta līdz oktobrim, kad Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika veikta reorganizācija, par projekta īstenošanu nebija neviena atbildīgā. Diena ap portālu Skolas.lv notiekošajam līdzi sekot sāka jau 2011. gadā.

Laikā no 2009. gada vasaras, kad sāka īstenot projektu Skolas.lv, sešos gados nomainījušies seši izglītības un zinātnes ministri, kuri pārstāvējuši trīs dažādus politiskos spēkus. Izglītības un zinātnes ministri projekta Skolas.lv realizācijas laikā bijuši Tatjana Koķe (ZZS), Rolands Broks (ZZS), Roberts Ķīlis (Reformu partija), Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), Ina Druviete (Vienotība) un Mārīte Seile (delegēja Vienotība). 

Pieprasījumu komisijas deputāti atzina, ka atbildību par notikušo nevar prasīt no tagadējās nozares ministres Mārītes Seiles. Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns (Vienotība) informēja, ka ministrija vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt projekta vadības darbu. Sašutumu par nolaidību tā uzraudzībā un nepietiekamo ministrijas kapacitāti portāla izveidē izteikusi arī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība).

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 12.marta, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas