Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Premjers cer uz koalīcijas partneru atbildību lemšanā par nākamā gada budžetu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) cer uz koalīcijas partneru atbildību, lemjot par nākamā gada budžetu. "Uzskatu, ka ir pamats, lai budžetu varētu apstiprināt tajā formā, par kuru esam panākuši vienošanos. Ceru, koalīcijas partneri būs atbildīgi," intervijā laikrakstam Diena saka premjers.

Taujāts, vai šī valdība budžetu pārdzīvos, Dombrovskis norāda: "Es uzskatu, ka pārdzīvos. Esmu diezgan drošs, ka šī valdība turpinās strādāt, bet viegli tas neiet." 

Dombrovskis saka, ka lielā mērā nākamā gada budžets rādīs, vai spēsim pieturēties pie pašu noteiktajiem budžeta deficīta mērķiem un nodrošināt fiskālo disciplīnu, kā arī pēc kādām procentu likmēm pārfinansēsim vairāk nekā miljards latu lielo valsts parādu. "Mēģinot šeit ar pēdējā brīža ultimātiem panākt liekus miljonus, var panākt rezultātu, ka pēc tam valsts parāda procentos pārmaksājam desmitiem miljonu."

Kā vienu no problēmām, kas sarežģī šā gada budžeta veidošanu, premjers min forsēto darbaspēka nodokļa samazināšanu, par kuru jau koalīcijas partnerus savulaik brīdinājis. "Tagad jūs man stāstāt, cik pareizi ir mazināt nodokļus, - tas viss, protams, ir jauki, bet pēc tam, kad sāksies budžeta izdevumu daļa, vai tad jūsu pašu vadītās ministrijas ir gatavas ierobežot savus pieprasījumus? Tas jau nav tā, ka tie ir kaut kādi ministriju pieprasījumi, tas ir arī sabiedrības spiediens, kas saka, ka vajag palielināt finansējumu veselībai, celt skolotāju algas, remontēt ceļus un tā tālāk. Tā ir izšķiršanās, ja gribam mazākus nodokļus, ir jāapzinās, ka būs sliktāk atalgots publiskais sektors, mazāk pieejami veselības pakalpojumi, sliktāki ceļi. Tad jautājums, vai ar šādiem nodokļiem mēs spēsim nodrošināt kvalitatīvu šo publisko pakalpojumu, ko sabiedrība no mums sagaida."

Otrdienas, 1.oktobra, Ministru kabineta sēdes darba kārtība liecina, ka tajā tiks skatīts likumprojekts par 2014.gada valsts budžetu. 

Pilnu Andreja Panteļējeva interviju ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski lasiet, pirmdienas, 30.septembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas