Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Premjers pārliecināts, ka koalīcijas partneri vienosies

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc pēdējo 24 stundu konsultācijām - arī neformālajām - ir pārliecināts, ka koalīcijas partneri atradīs kompromisu arī par strīdīgajiem Imigrācijas likuma grozījumiem. "Mēs esam atvērti kompromisam par uzturēšanās atļaujām un esam pārliecināti, kas tas tiks atrasts," teica Dombrovskis pēc tikšanās ar valdību atbalstošajiem neatkarīgajiem deputātiem.

Neatkarīgo deputātu pārstāvis Klāvs Olšteins bija vēl pārliecinātāks, uzskatot, ka šī valdība ir stabilāka nekā jebkad, un nostrādās līdz Saeimas pilnvaru beigām. Tiesa, uzturēšanās atļaujas viņš redz kā ekonomiskās attīstības stimulu un atteikšanās no tām, viņaprāt, nebūtu izdevīga un pamatota. Taču, redzot, ka uz spēles tiekot likts nākamā gada valsts budžeta projekts, Olšteins ir gatavs piekāpties Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!–TB/LNNK "kompromisa vārdā, lai valstī būtu stabilitāte". Uz lūgumu pamatot savu pārliecību par valdības stabilitāti, Olšteins atbildēja: "Ja kāds grib gūt politiskās dividendes, tas nav ārkārtas notikums, pirms vēlēšanām tā ir normāla parādība."

Pēc dažām stundām plkst.13 sāksies premjera Dombrovska tikšanās ar opozīcijā esošo Zaļo un Zemnieku savienību, kura iet uz sarunu ar vairākām savām prasībām, kas saistītas ar pašvaldību interešu aizstāvību. Taču tās nebūšot ultimatīvas. Iepriekš ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ir sacījis, ka varētu atbalstīt Vienotības premjeru valdībai izšķirīgās situācijās, jo abām partijām jau ir kopīgas sadarbības pieredze. Savukārt Domrbovskis žurnālistiem teica, ka viņa prioritāte ir nodrošināt valsts budžeta pieņemšanai esošās koalīcijas atbalstu un tās saglabāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas