Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Premjeru apmierina Rimšēvica paveiktais Latvijas Bankas prezidenta krēslā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir apmierināts ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēvica darbu.

Premjers trešdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja, ka krīzes laikā Rimšēvics spējis nodrošināt pietiekami saprotamu fiskālo politiku attiecībā uz lata stabilitāti un ekonomikas stimulēšanu. "Tas ir bijis pietiekami labi padarīts darbs," sacīja Ministru prezidents.

Vienotībā bijušas neformālas diskusijas par Rimšēvica kandidatūru vadīt Latvijas Banku vēl sešus gadus un noskaņojums pret šādu iespēju esot pozitīvs. Turklāt arī nopietnu alternatīvu kandidātu neesot.

Diena.lv jau vēstīja, ka Rimšēvičam ir lielas izredzes palikt līdzšinējā krēslā vēl sešus gadus - Saeimā pārstāvētajām frakcijām vismaz pašlaik uz šo amatu padomā nav neviena cita kandidāta.

Saskaņā ar likumu Latvijas Bankas prezidentu ar ne mazāk kā desmit deputātu ierosinājumu amatā ievēlē Saeima, un viņa pilnvaru laiks ir seši gadi. Rimšēvičs jau ir izteicies, ka ir gatavs strādāt šajā amatā vēl vienu termiņu, ja viņam šāds piedāvājums tiks izteikts un ja būs tāda iespēja.

Pašlaik Rimšēvičs vada Latvijas Banku otro termiņu, kas beigsies īsi pirms Ziemassvētkiem - pavisam neilgi pirms Latvijas pievienošanās eirozonai 2014.gada 1.janvārī. Latvijas Bankas prezidenta amata kandidatūras jāizvirza līdz 10.oktobrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas