Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pret laimestus deklarējušo muitas uzraugu Vinokurovu ierosināts kriminālprocess

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde ierosinājusi kriminālprocesu pret VID vecāko muitas uzraugu Vladimiru Vinokurovu, kurš savā amatpersonas deklarācijā bija uzrādījis azartspēļu laimestus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VID.

Piektdien, 18.maijā, VID lems par Vinokurova atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vinokurovs pērn azartspēlēs kopumā laimējis 52 200 eiro, liecina Vinokurova valsts amatpersonas deklarācija.

Laimesti saņemti no SIA Optibet, SIA Olympic Casino Latvia, SIA Latsson Licensing, kā arī no Menas salā reģistrētās Celton Manx Limited un Gibraltārā reģistrētās Hillside Sports GP Limited.

Iepriekšējo gadu valsts amatpersonas deklarācijas liecina, ka 2014.gadā Vinokurovs azartspēlēs laimējis 157 571 eiro, 2015.gadā - 187 196 eiro, 2016.gadā - 238 628 eiro.

Valsts amatpersonas deklarācijā par 2017.gadu norādīts, ka Vinokurovs algā saņēmis 13 236 eiro, bet vēl 1123 eiro saņēmis kā pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Vinokurovs savā deklarācijā arī norādījis, ka viņam ir skaidras naudas uzkrājumi 95 000 eiro apmērā un bezskaidras naudas uzkrājumi 6075 eiro apmērā. Tāpat Vinokurovs ir deklarējis aizdevumu 15 000 eiro apmērā.

Vinokurova īpašumā ir dzīvoklis un būve Daugavpilī, zeme Ilūkstē un Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, bet kopīpašumā - zeme Daugavpilī. Ierēdņa valdījumā ir arī vieglā automašīna Audi A6.

precizēta 1. rindkopa

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Kuru šitais Vinokurovs nepasveicināja? Citugadu kad vinnests bija ar sešiem cipariem, lietu nerosināja, nebija aizdomīgi. Tagad tikai ar pieciem cipariem, bet lietu sāk. Nu jau kā mums toreiz - klētnieks priekšnieka madāmai nocēla smuku mantiņu, priekšnieks viņam klētī iztrūkumu pamanīja.
Buba
B
Skauģi gatavie, - nepietiek, ka 2017. gadā laimējis 4x mazāk nekā veiksmīgajos gados, - tagad vēl kriminālprocess. Varētu jau pats atteikties no tām muitas darbā nopelnītām kapeikām, taču vai tad fortūna arī nepagriezīs pakaļu?
Njeroboot
N
Būtu ierakstīts ka naudu atrada tumbočkā,viss būtu lieliski un kārtībā.Nekādas problēmas no VID puses nebūtu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas