Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Pret Puķīti ierosināta vēl viena disciplinārlieta

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP)priekšnieku Visvaldi Puķīti, informēja Tieslietu ministrijas (TM) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Brice.

Šādu lēmumu Štokenbergs pieņēmis, ņemot vērā, ka Puķīte nav nodrošinājis kontroli pār iepirkumu procedūru atbilstību likumiem un Ieslodzījuma vietu pārvaldē īstenotās būvniecības atbilstību un rīkojies ar valsts finanšu līdzekļiem nelietderīgi.

Dienesta komisiju, lai veiktu pārbaudi Ieslodzījuma vietu pārvaldē par 2011.gada janvārī veikto iepirkumu likumību, TM izveidoja 23.martā. 1.jūnija ziņojumā komisija norādīja uz vairākos iepirkumos konstatētajiem pārkāpumiem, kā arī uz nepilnībām budžeta plānošanā.

Jaunā disciplinārlieta pievienota 1.jūnijā ierosinātajai.

Jau ziņots, ka pret Puķīti pagājušā nedēļā sākta disciplinārlieta, un viņš uz tās izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

Pirmo disciplinārlietu pret Puķīti Štokenbergs ierosināja par iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot IeVP efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem. Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskatā uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Štokenbergs 17.maijā ticies ar Puķīti un uzdevis divu nedēļu laikā iesniegt priekšlikumus, kā uzlabot situāciju ieslodzījuma vietās, un tad ministrija lemtu par viņa atbilstību amatam. Toreiz ministrs arī teica, ka darbs varētu būt jāpamet arī kādiem citiem cietumu priekšniekiem. Pēcāk ministrs ar preses sekretāres Ingas Salenieces starpniecību aģentūrai BNS pavēstīja, ka nav saņēmis pieprasīto IeVP priekšnieka vīziju par iestādes tālāko attīstību. Viņš norādījis, ka pēdējā pusgada laikā ir ierosinātas vairākas disciplinārlietas pret IeVP augstākajām amatpersonām, galvenokārt iepirkumu jomā. Tas liecina, ka priekšnieks pietiekami labi nepārvalda situāciju iestādē.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka Puķītem tiek pārmesta nepietiekama padoto uzraudzība, kā dēļ Valsts kontrole konstatējusi rupjus finanšu pārkāpumus Rīgas Centrālcietuma grāmatvedībā, savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija norādījusi uz rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Par šiem pārkāpumiem Puķīte ir bijis informēts, bet nav reaģējis.

Puķīte esot arī akceptējis nelikumīgu iepirkumu Cēsu audzināšanas iestādes jaunā korpusa būvniecībā, kā dēļ būvniecība varētu nesaņemt Norvēģijas valdības finansējumu, kā bija paredzēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas