Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prezidents slimnīcā pievēršas darba uzdevumiem un tiekas ar Kučinski

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojas, un viņš turpina veikt aktuālos darba pienākumus, portāls Diena.lv uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.Pie Vējoņa trešdien, dienu pirms balsojuma Saeimā par uzticību jaunajai valdībai, ieradās premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS). Vējonis sarunā viņam norādījis, ka "jaunajai valdībai jāstrādā, lai Latvijā uzlabotos dzīves kvalitāte un to izjustu ikviens Latvijas iedzīvotājs", un atzinīgi novērtējis Kučinska veikumu, panākot vienošanos par jaunās valdības izveidi, kā arī mazinot koalīcijas padomes lomu.

Jau uzsākot jaunās valdības veidošanas sarunas, Valsts prezidents norādīja, ka jaunās valdības darba prioritārajiem jautājumiem jābūt valsts drošībai, tautsaimniecības attīstībai, reformām izglītības sistēmā un veselības aprūpē, demogrāfiskās situācijas uzlabošanai.

Tāpat Vējonis paudis gandarījumu, ka valdības deklarācijā minētajām darba prioritātēm pretī ir konkrēti uzdevumi un apņemšanās tos īstenot.

"Jaunajai valdībai jāveido dialogs ar sabiedrību un saprotamā veidā jāskaidro pieņemtie lēmumi. Mēs katrs esam mūsu valsts, un mums katram jābūt līdzdalīgam valstij svarīgu lēmumu īstenošanā," uzsvēra Valsts prezidents. Vējonis aicināja topošo Ministru prezidentu lēmumu pieņemšanā pēc iespējas iesaistīt uzņēmējus un sociālos partnerus.

Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Kučinska valdība saņems Saeimas vairākuma uzticību un vēlēja strādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Pašreizējo izmeklējumu rezultāti apliecina, ka infekcija ir kontrolēta, un tā ir pozitīva tendence, teikts paziņojumā. Prezidents turpina tālāku atveseļošanos un uzturēšanos kardioķirurģijas nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzinuši, ka Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nav nepieciešama. Paredzēts, ka prezidents turpmāk ārstēsies Kardioķirurģijas nodaļā un pakāpeniski atsāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas