Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Problēmas ar Dziesmu un deju svētku dalībnieku rindām pēc ūdens un ēdināšanas ir atrisinātas

Problēmas ar Dziesmu un deju svētku dalībnieku rindām pēc ūdens un ēdināšanas ir atrisinātas, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda svētku rīkotāji.

Šīs nedēļas sākumā sociālajos medijos bija skatāmi video, kuros redzamas garas dalībnieku rindas pēc dzeramā ūdens, turklāt neizpratni dalībnieku vidū izpelnījās liegums mēģinājumu teritorijā ienest ūdeni, prasot pudeles vai nu izmest vai izliet. Tāpat dalībnieku sašutumu raisīja garās rindas uz ēdināšanu, kurās esot nācies gaidīt pat stundu.

Dziesmu un deju svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva pauda, ka rindu jautājums tika atrisināts operatīvi - blakus brīvpieejas dzeramā ūdens krāniem otrdien tika novietotas dzeramā ūdens pudeles. Dziesmu un deju svētku komunikācijas vadītāja uzsvēra, ka dalībniekiem ir sagādāti 200 000 litri bezmaksas ūdens iepakojumos.

Taujāta, kādu apsvērumu dēļ mēģinājumu teritorijā nevar ienest pilnu ūdens pudeli, Vasiļjeva klāstīja, ka šādi noteikumi ir teju visos lielajos pasākumos, kas notiek slēgtās teritorijās. Tādi noteikumi bijuši arī 2013.gada un 2018.gada Dziesmu un deju svētkos.

"Tas ir saistīts ar vairākiem kompleksiem drošības apsvērumiem, piemēram, mēs nevaram zināt, kad ūdens pudelē ir ieliets. Iespējams, ūdens pudele ilgāku laiku ir nostāvējusi saulē un tajā ir sākuši vairoties mikrobi. Runa ir arī par veselības aspektu," apgalvoja svētku komunikācijas vadītāja.

Viņa atzīmēja, ka dalībnieki, reģistrējoties svētkiem, ir parakstījuši arī kārtības noteikumus, kuros ir atruna arī par to, ka svētku norises vietās nedrīkst ienest nedz dzērienus, nedz ēdienus. Pēc Vasiļjevas paustā, dalībniekiem tam nevajadzēja būt jaunumam. Reģistrācija svētkiem notika februārī. Lai to uzsāktu, vispirms bija jāiepazīstas ar noteikumiem.

Jautāta, vai Dziesmu un deju svētku rīkotāji ir kaut ko mainījuši saistībā ar produktiem, ko var ienest mēģinājumu teritorijā, Vasiļjeva sacīja, ka nekas nav mainījies. Svētku rīkotāji informāciju par to ir izvietojuši sociālajos tīklos. Tāpat ir apzināti dalībnieki un kolektīvu vadītāji.

"Dalībnieks mēģinājumu teritorijā var ienākt ar iepriekš izsniegtu brokastu vai launagu paku. Drīkst ienest uzkodas, piemēram, cepumus, šokolādi, batoniņus, nomazgātus augļus un dārzeņus, kas nebojājas. Tāpat var ienest tukšu ūdens pudeli. Tā var būt daudzkārtlietojama, vai vienreizlietojama, bet tai ir jābūt tukšai," sacīja svētku komunikācijas vadītāja.

Vasiļjeva klāstīja, ka ēdiena izdalē esot veikti pārkārtojumi, kuru rezultātā šodien stāvēšana rindā esot aizņēmusi "ne vairāk kā divas, trīs minūtes".

Svētku rīkotāji analizējuši problēmzonas Mežaparkā un pamainījuši ēdiena izsniegšanas sistēmu, proti, koristu plūsma tika sadalīta vairākās daļās, katrai nosakot savu ēdināšanas laiku. Informācija par to tika izsūtīta kolektīvu vadītājiem un novadu koordinatoriem.

Ēdināšanas laiks dalībniekiem ir norādīts arī svētku aplikācijā. Tāpat ir palielināts pusdienu porciju izdales vietu skaits. Šodien ēdienu varēja saņemt 20 vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas